Externe

97% din armata rusă e implicată în războiul din Ucraina, avertizează secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace

97% din armata rusă e implicată în războiul din Ucraina, avertizează secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a atras atenția asupra implicării masive a armatei ruse în conflictul din Ucraina. Conform afirmațiilor sale, 97% din efectivele armatei ruse sunt implicate în acest conflict, ceea ce afectează atât securitatea Ucrainei, cât și cea a Europei. Acest avertisment vine în contextul unei noi ofensive majore a Rusiei în Ucraina.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina reprezintă un cost prea mare pentru propria capacitate militară a Regatului Unit, Wallace spune că cele două chestiuni ”nu se exclud una pe alta”.

„A ajuta Ucraina să învingă Rusia în Ucraina contribuie de fapt la propria noastră securitate de acasă”, a subliniat el, potrivit Timpul.md.

„Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de pierderi foarte, foarte mare, și cu o potențială eficacitate de luptă redusă cu 40%, și aproape două treimi din tancurile lor distruse sau avariate, acest lucru are un efect direct asupra securității Europei”, a explicat secretarul britanic al Apărării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus luni, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO, că noua ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început deja.

„Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capabilități. Este clar că ne aflăm într-o cursă logistică. Capabilități cheie precum muniția… trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă”, a declarat secretarul general al NATO.

Șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, Kyrylo Budanov, a spus, recent, într-un interviu pentru Washington Post, că aproximativ 326.000 de soldați ruși luptă în prezent în Ucraina.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.