Actualitate Internă

Băsescu: "Să fim cinstiți, soluția pentru R. Moldova va fi REUNIFICAREA! România are resurse financiare să suporte acest proces!"

Băsescu: "Să fim cinstiți, soluția pentru R. Moldova va fi REUNIFICAREA! România are resurse financiare să suporte acest proces!"

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat miercuri că țara sa dispune de resursele financiare necesare reunificării cu R.Moldova, trecând în revistă în acest sens o serie de fonduri disponibile. Afirmația a fost făcută pe parcursul unei întâlniri avute în Parlamentul European, la Bruxelles, cu mai mulți jurnaliști din R.Moldova, a informat publicația Radio Chișinău

Traian Băsescu a ținut să mai scoată în relief că drumul european care a fost deschis pentru Republica Moldova este un drum mult prea lung, de ordinul zecilor de ani, motiv pentru care soluția pentru R.Moldova e reunificarea cu România. 

"Cândva o să-și construiască termocentrale și Republica Moldova, deocamdată e cu infrastructură sovietică, dependentă de tranzitul prin Ungaria și dependentă de Transnistria. Însă bine că s-a făcut gazoductul până la Chișinău. A fost unul din proiectele la care am ținut foarte mult. Și bine că foarte mulți moldoveni sunt în Europa unde nu e frig. Să fim cinstiți, soluția din viitor pentru Republica Moldova, când politicienii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea curaj, va fi REUNIFICAREA!

Acest drum european care a fost deschis pentru Republica Moldova este un drum mult prea lung. Nici istoria, nici capacitatea de rezistență a Republicii Moldova nu este de natură să facă să mai aștepte 20 de ani până intră în Uniunea Europeană.  

Cam atât i-a trebuit României care avea resurse mult mai mari decât RM. Plecând de la premisa asta, cred că oamenii politici responsabili de viitorul ambelor țări trebuie să se gândească la un proiect de unificare, mai ales că suportul pentru un astfel de proiect a crescut foarte mult. De la 47% ne apropiem de cifra magică din politică - 50%.  

Cetățenilor Republicii Moldova nu le va fi mai rău într-o Românie reunificată decât în Republica Moldova, iar perspectivele României sunt mult mai solide. România are acum 31 de miliarde de euro la dispoziție pentru a trece criza, pe care trebuie să-i cheltuiască până în 2025. Nu mai vorbim de bugetul de 48 de miliarde de euro pe care îl are pentru propria dezvoltare. Nu mai zic că nu avem încă cheltuite 13 miliarde din exercițiul bugetar trecut. Deci România are resurse financiare să suporte Reunificarea! Știu că n-o să placă multora, dar eu știu că asta se va întâmplă", a precizat Traian Băsescu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.