Actualitate Internă

ALERTĂ! Rusia anunță că așa-zisa Transnistria este ”teritoriu rusesc”! Asta demonstrează că Rusia NU recunoaște independența și suveranitatea R.Moldova, oficializând pe față dezmembrarea săvârșită în 1992. Pericolul Rusiei genocidare

ALERTĂ! Rusia anunță că așa-zisa Transnistria este ”teritoriu rusesc”!  Asta demonstrează că Rusia NU recunoaște independența și suveranitatea R.Moldova, oficializând pe față dezmembrarea săvârșită în 1992. Pericolul Rusiei genocidare

Rusia anunță oficial că așa-zisa Transnistria este parte a Rusiei și amenință cavernos, prin vocea drogatei Zakharova, atât Ucraina cât și R.Moldova. Anunțul potrivit căruia așa-zisa Transnistria ar fi Rusia demonstrează că Rusia NU recunoaște independența și suveranitatea R.Moldova, mușcând astfel oficial o halcă semnificativă din teritoriul constituțional al acesteia. Așa-zisa Transnistria este, încă din 1992, o zonă ocupată de trupe rusești.

Din moment ce Rusia anunță oficial faptul că așa-zisa Transnistria ar fi teritoriu rusesc, acest fapt reprezintă o dublare a pericolului pe care oricum această fâșie îl ridica pentru securitatea Ucrainei, dar și pentru securitatea R.Moldova și a României ca atare.   

MAE rus a emis vineri un comunicat în care condamnă așa numita concentrare de forțe militare ucrainene la granița cu așa-zisa Transnistria și anunță că va folosi orice mijloace pentru a apăra așa-zisa republică separatistă, despre care spune că este echivalentă cu teritoriul Federației ruse.  

„Legat de acumularea semnificativă de personal și echipament militar ucrainean în apropiere de granița dintre Ucraina și Transnistria, așa cum au fost constatate de Ministerul apărării din Federația rusă, desfășurarea de artilerie pusă în poziție de tragere, ca și numărul crescut la un nivel fără precedent de zboruri ale dronelor ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm SUA, NATO și pe acoliții lor ucraineni să nu întreprindă acțiuni aventuroase.  Susținem cu putere soluționarea oricărui subiect prin mijloace politice și diplomatice.  În același timp, să nu aibă nimeni nicio îndoială că Armata Federației Ruse va răspunde la provocările regimului de la Kiev, dacă va avea loc orice fel de acțiune, și vom asigura protecția compatrioților noștri din Transnistria. Orice acțiune care va fi un pericol la adresa lor va fi considerată, în conformitate cu legile internaționale, ca un atac la adresa Federației Ruse”, se arată în comunicatul MAE rus, potrivit Digi24.ro.

Instituția a precizat că orice ameninţare la adresa securităţii soldaţilor ruşi şi a muniţiei din teritoriul separatist al Republicii Moldova va fi considerată „un atac împotriva Federaţiei Ruse”, iar forţele sale armate vor răspunde „în mod adecvat”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.