Actualitate Internă

Suspendarea zborurilor Wizz Air în R.Moldova, parte a războiului hibrid al Rusiei. Viktor Orban îi mai face un serviciu lui Putin

Suspendarea zborurilor Wizz Air în R.Moldova, parte a războiului hibrid al Rusiei. Viktor Orban îi mai face un serviciu lui Putin

Decizia Wizz Air de a-și suspenda zborurile din R.Moldova începând din 14 martie este o decizie politică a administrației Viktor Orban, care face din jocurile Rusiei și ale lui Putin, pretându-se la acest episod hibrid. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc, explică punctual, pe Facebook, rațiunile subversive ale acestui gest:  

”Orban îi mai face un serviciu lui Putin.

Decizia lui Wizz Air de a suspenda zborurile din Republica Moldova din 14 martie este o decizie politică.

Scopul: se accentuează ideea ”că se va întâmpla ceva”, se dorește păstrarea sentimentului de frică, mărirea incertitudinii cu privire la situația Republicii Moldova.

Nicio alltă companie nu a mai renunțat la efectuarea curselor în spațiul aerian moldoveanu, nu s-a înregistrat nicio schimbare cu privire la riscurile de zbor în spațiul aerian din Republica Moldova. 

În 14 februarie Wizz Air ceruse aprobarea programului de zbor pentru vară, iar ieri a anunțat că nu mai operează zboruri. 

Ce s-a întâmplat între timp? 

Din punct de vedere economic, ca să zici că e o criză, nu putea să se întîmple nimic. Bănuiesc că analizele economice de acum 2 săptâmâni sunt aceleași și azi. Deci nu e un motiv economic.

Risc de securitate? Nu a căzut nicio rachetă în ultimele zile :))

Nivelul de risc a rămas neschimbat de la reluarea zborurilor în țară noastră în primăvara 2022. Clasificarea de risc conform standardelor aeronautice a rămas la "2A" (clasificarea de risc maxim este 5A)”, afirmă Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului, Radu Marian 

Dacă ne uităm la efecte-păstrarea stării de anxietate și la timing-războiul informațional declanșat de Federația Rusă cu privire la Transnistria, rămâne o singură ipoteză în picioare. Orban îi mai face un serviciu lui Putin. Bine, nu e primul cu privire la Moldova că îi mai plăcea să bage bățul prin gard și în Găgăuzia”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.