Actualitate Internă

S-a întâlnit Ivan Ceban cu infractorul fugar Ilan Șor, în cursul vizitei făcute în Israel? Cum pozează Ceban în mare susținător al LGBT+ pentru a-și ascunde rusofilia sub un staniol așa-zis ”pro-european”, în timp ce susține ”protestele” FSB-GRU de la Chișinău

S-a întâlnit Ivan Ceban cu infractorul fugar Ilan Șor, în cursul vizitei făcute în Israel? Cum pozează Ceban în mare susținător al LGBT+ pentru a-și ascunde rusofilia sub un staniol așa-zis ”pro-european”, în timp ce susține ”protestele” FSB-GRU de la Chișinău

Înainte de a pleca, pentru câteva zile, în vizită în Israel, rusofilul Ivan Ceban a jucat un teatru ieftin la Chișinău, lăsând să se înțeleagă, prin declarațiile emise, că s-ar opune așa-ziselor ”proteste” regizate de fugarul Ilan Șor în centrul orașului. Mai exact, primarul Chișinăului le-a transmis oamenilor lui Șor să protesteze la ei acasă, la Orhei, anunțând că centrul capitalei va fi închis timp de 3 zile. 

Avertizăm că toate acestea au fost simple fumigene marca Ivan Ceban. După declarațiile amintite, Ceban s-a ușchit în Israel, într-o delegație menită să-i primenească imaginea, iar în urma sa, așa-zișii protestari (indivizi și individe plătite, fapt demonstrat de presă) au blocat centrul Chișinăului, dedându-se la manipulări mizerabile, violențe și destabilizări chiar în fața Primăriei. 

În realitate, așa-zisele ”proteste” sunt organizate de FSB-GRU prin intermediul fugarului Șor și a altor cozi de topor ale Rusiei. Din toamna anului trecut, de când Rusia a dat ordinul acestor destabilizări stradale, consiliat de serviciile secrete rusești, Ivan Ceban susține subteran întreaga partitură hibridă a ”protestelor”, încercând să capitalizeze politic convulsiile artificiale generate cu bani de serviciile secrete rusești. Asta pentru că, v-am tot avertizat: Ivan Ceban este principalul pion politic al Kremlinului din R.Moldova.

În timp ce rusofilii își făceau de cap în centrul Chișinăului, urlând mizerii și ușurându-se pe unde îi apuca, chiar în fața Primăriei, fiindcă primarul absent nu a făcut nimic pentru a preîntâmpina asta, Ivan Ceban avea tot soiul de întâlniri în Israel. Una dintre întrevederi certifică din plin marea ipocrizie a lui Ceban, personaj care a criticat și a acuzat în repetate rânduri comunitatea LGBT, interzicându-i manifestațiile programate la Chișinău. Pentru a-și recosmetiza imaginea și pentru a poza în ”pro-european”, Ceban s-a întâlnit cu președintele Parlamentului din Israel, cu Amir Ohana, care este activist LGBT de dreapta, fiind căsătorit cu un bărbat pe nume Alon. Împreună au doi copii – Meir și Esther (detalii AICI).  

Dincolo de aceste aspecte, se impune o întrebare legitimă: a folosit Ivan Ceban vizita în Israel pentru a-l întâlni și pe vechiul său prieten și colaborator Ilan Șor, condamnatul fugar care se ascunde pe plaiuri israeliene, după ce a furat banii basarabenilor? În cursul weekend-ului trecut, Ceban a fost și la Haifa, unde s-a întâlnit cu viceprimarul orașului. Dragoș Galbur – președintele Partidului Național Moldovenesc – a punctat încă de atunci, pe Facebook, faptul că orașul Caesarea, unde se ascunde Ilan Șor, se află la doar 40 de kilometri distanță de Haifa.    

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.