Actualitate Internă

VIDEO Propaganda rusă: ”Avem probleme cu R. Moldova și cu românii. Toți trebuie rași de pe fața Pământului!”

VIDEO Propaganda rusă: ”Avem probleme cu R. Moldova și cu românii. Toți trebuie rași de pe fața Pământului!”

Consecințele programelor de propagandă și îndoctrinare ideologică din Rusia continuă să șocheze Occidentul, însă nu mai reprezintă de mult o surpriză pentru generațiile de cetățeni ai spațiului de influență ex-sovietic, obișnuiți și chiar resemnați după decenii de reeducare în spiritului ”omului nou”, socialist, disciplinat și obedient.

Cea mai recentă mostră de proliferare eficientă a programelor criminale de spălare a mentalului colectiv după rețete sovietice vine de unde altundeva decât din Rusia, fiind oferită publicului larg de către Alex Kokcharov, principalul analist de risc de țară al S&P Global Market Intelligence, responsabil cu cercetarea riscurilor politice, operaționale și de securitate din Rusia, Ucraina și țările CSI.

„Iată ce cred oamenii obișnuiți din Rusia despre statele vecine precum Ucraina, Polonia, Moldova sau statele baltice”, a scris analistul Alex Kokcharov pe Twitter, prezentând o înregistrare cu oameni intervievați pe stradă.

„Dacă ne face rău Polonia acum? Acum avem o problemă cu Moldova și cu românii. Ce treabă are Polonia cu asta? Polonezii sunt niște nenorociți, tatăl meu a fost pe acolo jumătate din război, ne-a povestit despre ei… Ucrainenii sunt Gestapo, tot vestul Ucrainei e plin de ei, și polonezii sunt naționaliști”, declară cu îngrijorare în clipul propagandei de stat a Rusiei o pensionară intervievată pe stradă.

La întrebarea reporterului legată de imperativul probabil al unei noi ”operațiuni speciale” îndreptate împotriva ”prietenilor” Ucrainei, bătrâna activistă sovietică a răspuns extrem de ”creștinește”, în strictă conformitate cu învățăturile Bibliei Roșii bolșevice: „Toți trebuie rași de pe fața Pământului, toți. Ucrainenii și copiii lor sunt putregai, toată populația. Inclusiv Polonia. Toți ucrainenii trebuie distruși, inclusiv copiii lor. Putregaiul s-a întins prea mult și acum nu ne mai iubesc”.

Alex Kokcharov este responsabil pentru analiza riscului de țară pentru Rusia, Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia și Tadjikistan. Specialistul în geopolitică oferă o analiză aprofundată a riscurilor politice și de securitate, inclusiv publicarea periodică a previziunilor și analizelor de risc, briefing-uri de consiliere și rapoarte personalizate. Are peste cincisprezece ani de experiență în jurnalism politic și de afaceri bazat pe date și în analiza riscului de țară și o expertiză specială în evoluțiile politice, de afaceri și energetice din Rusia și Ucraina.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.