Actualitate Internă

VIDEO. Scene halucinante la Bălți și Edineț. Protestatarii lui Șor afirmă nonșalant că strâng bani pentru asasinarea Maiei Sandu și a lui Dorin Recean / Alții au strigat că-l așteaptă pe Putin să scape R.Moldova de sărăcie

VIDEO. Scene halucinante la Bălți și Edineț. Protestatarii lui Șor afirmă nonșalant că strâng bani pentru asasinarea Maiei Sandu și a lui Dorin Recean / Alții au strigat că-l așteaptă pe Putin să scape R.Moldova de sărăcie

Publicația nordnews.md a stat de vorbă, luni, cu mai mulți protestatari din Bălți și Edineț care s-au manifestat agresiv, blocând circulația în localități, jignind și agresând conducătorii auto care voiau să-și poată continua drumul, declarând că-l aștepată pe Vladimir Putin ca să-i scape de sărăcie și că „oamenii” adună câte 10-20 de fiecare pentru a plăti un „killer” „pentru Maia Sandu” și „premier”. VIDEO mai jos.

Bălți. Pentru Maia Sandu, pentru prim-ministru, oamenii dau câte 10-20 de lei, pentru a plăti un killer. Oamenii dau câte 10, 100, 1000 de lei. Dacă vom strânge cu toții, nici un fir de păr de-al lor nu vor găsi”, spune un protestar. 

„Cererea noastră este să o scoată pe dânsa și să avem alegeri anticipate. Trebuie de închis toate drumurile. Să fie blocat totul, să vedem ce va fi. Cum ea se plimbă cu avioanele? Acum, mata poți zbura din Moldova undeva? Nu. Din cauza cui? Dar ea se duce, are avion și se duce”, turuie un alt protestatar.

„Uniunea Europeană este o minciună. Știți ce va fi când vor intra în Uniunea Europeană? LGBT, m-ați înțeles? Tot ce se produce la noi în țară, vinurile și restul, nu se va exporta în Europa. Vor spune de ce ne trebuie de la voi dacă noi avem țări ca Italia care la fel produc? Dar de voi, noi nu avem nevoie. Așa și moldoveanul va sărăci până nu va pieri”, a vociferat o protestatară.



 

Edineț. Aici sute de potestatari au blocat circulația pe un drum național și au lovit cu pumnii în mașinile șoferilor care voiau să intre în oraș, zbierând că astfel își manifestă nemulțumirea față de Maia Sandu și Guvern. 

Un bărbat mai agitat, după ce a tras cu pumnul în autoturismul condus de o doamnă, s-a repezit s-o lovească și pe șoferiță, dar a fost oprit de mai multe colege rusofile. VIDEO mai jos

,Un cârd de oameni fără ocupație, care nu aduc niciun venit la buget. Iată ce fac ei. Ei protestează pentru 200 de lei, nu au nici o valoare pentru guvernare. Vă spun asta sută la sută. –Ce o să faceți mai departe? –Mă așteaptă doi copii la grădiniță și am o bunică de la spitalul oncologic, venim acum.” ,,Luați-i de aici, oameni buni! E traseu național. Se blochează așa drumul?”, s-a plâns o conducătoare auto. 

Susținătorii lui Șor spun că îl așteaptă pe Putin, pentru că doar el ar putea scăpa Moldova de sărăcie. 

,,Rusia să trăiască, Putin să trăiască. El a scos Covid-ul. Imediat a trecut. Lui Putin să îi dea Dumnezeu sănătate și să termine ceea ce a pornit. –Dacă Putin vine în Moldova ce faceți? –Va fi bine! –Ce o să fie? –Super! O să fie bine! –De ce așa credeți? –O să avem mâncare, gaz ieftin, o să avem și lumină, o să avem de toate! –Și dacă vine cu armata rusească aici? –Las să vină. Noi nu ne temem. Ei nu ucid oameni.”

În contextul protestelor de la Chișinău și din alte orașe ale R. Moldovei, Igor Grosu, președintele Parlamentului, a opinat, recent, că scopul acestor acțiuni „este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova - elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere”. 

Sursa foto: https://t.me/NordNewsMD



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.