Actualitate Internă

Agentul FSB-ist Iurie Roșca anunță că sorcova rusofilă Marina Tauber va candida la președinția R.Moldova. Oferta de premier ar urma să fie infractorul condamnat Ilan Șor, deși locul lui e la Penitenciarul nr. 13. Ceban rămâne principalul pericol rusesc. Mizele anunțului

Agentul FSB-ist Iurie Roșca anunță că sorcova rusofilă Marina Tauber va candida la președinția R.Moldova. Oferta de premier ar urma să fie infractorul condamnat Ilan Șor, deși locul lui e la Penitenciarul nr. 13. Ceban rămâne principalul pericol rusesc. Mizele anunțului

”Prințesă, eroină, amazoană și miss R.Moldova!” – așa o descrie agentul FSB-ist Iurie Roșca pe sorcova rusofilă Marina Tauber, într-un recent video propagandistic. 

Mai mult, coordonator al Sputnik.md, Roșca anunță un tandem pentru alegerile prezidențiale – analfabeta funcțională Tauber pe post de candidată la funcția supremă în stat, dublată de infractorul condamnat Ilan Șor, șeful ei de agentură, care ar urma să fie, țineți-vă bine, oferta de premier a partidului omonim. Asta deși locul lui e la Penitenciarul nr. 13. 

Că Tauber urmează o partitură a serviciilor secrete rusești care vizează haos și mize electorale este mai mult decât evident. Altfel de ce s-ar tot reproduce public, boită ca pe centură și zbierând agramată tot soiul de minciuni? E clar că ordinele de la Kremlin cer scoaterea sorcovei în față și defilarea cu ea. Același Kremlin pompează bani în așa-zisele ”proteste” asumate public de partidul ȘOR. De notat că Tauber a beneficiat de susținere și în presa din dreapta Prutului, bunăoară la România TV (care a fost interzisă în R.Moldova pentru că revarsă propagandă rusească în mod uzual).

Este clar că Rusia va etala mai mulți candidați la președinție. Scopul acestora va fi mobilizarea și radicalizarea tuturor segmentelor sensibile la propaganda rusească, pentru a-și spori șansele de a o rivaliza pe pro-europeana Maia Sandu. 

Dincolo de jocurile de glezne ale lui Igor Dodon, ale Marinei Tauber și ale altor interesați aflați în slujba Rusiei, avertizăm din nou că marele pericol este primarul Chișinăului, Ivan Ceban, kremlinopatul pe care propaganda se chinuie să-l prezinte drept ”pro-european”. În funcție de rezultatele de la alegerile locale și în funcție de evoluțiile războiului rusesc din Ucraina, există un risc ridicat ca toate forțele Rusiei să se coalizeze în spatele lui Ceban la prezidențiale. 

În prezent, agentul Iurie Roșca se ocupă de aceste radicalizări și mobilizări ale segmentelor electorale aflate sub talpa Moscovei. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.