Actualitate Internă

Zâzanie între slugile putiniste din R. Moldova! Încă un deputat socialist își părăsește partidul pentru banii lui Șor!

Zâzanie între slugile putiniste din R. Moldova! Încă un deputat socialist își părăsește partidul pentru banii lui Șor!

După comunisto - socialistul Alexander Nesterovski, cel care a anunțat pe 15 martie că lasă PSRM cu ochii în propriul soare și se alătură Mișcării pentru Popor, formată din reprezentanți ai partidului Șor, astăzi a fost rândul unei alte spropagandiste putiniste, deputata Irina Lozovan, să-și înștiințeze electoratul că preferă perspectivele financiare oferite de formațiunea infractorului politic, în dauna ideologiei vetuste și înțepenite a blocului PSRM – PCRM.

Lozovan a scris că „s-a gândit mult timp” și a decis să se alăture mișcării Șor pentru a „lupta pentru drepturile și interesele legitime ale poporului”, probabil cu ajutorul instrumentelor pe care le pun la dispoziție serviciile secrete ale Moscovei, FSB, SVR și GRU.

„Trebuia să devenim suportul care nu se va teme să ne apere interesele comune în numele bunăstării țării. Din păcate, PSRM nu poate supraviețui fără un lider, noi, anterior cea mai mare forță de opoziție, nu am reușit să luptăm cu acest regim anti-popor, care a redus oamenii la sărăcie. Este regretabil că colegii au refuzat să-și adună toate forțele pentru a ieși împreună în stradă și a lupta pentru oameni”, a explicat deputata decizia de a se alătura Mișcării pentru Popor.

În aceeași formulă declarativă, care denotă un tipar al narațiunilor servite din capitala Rusiei, Nesterovski (foto sus) își acuza în urmă cu o săptămână colegii socialiști de inacțiune. „Ideologia socialiștilor vizează protejarea intereselor poporului și construirea unei societăți juste, iar PSRM ar fi trebuit să devină liderul acestei lupte. Dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat și nu mai pot să stau în tăcere și să privesc cum oamenii noștri sunt batjocoriți, pensionarii sunt bătuți și privesc din lateral cum oamenii se luptă și ies cu ei, nu mai pot”, scria Nesterovski pe Facebook, subliniind că intenționează să participe la acțiunile susținătorilor lui Șor: „Protestele sunt oportunitatea noastră de a ne arăta puterea și de a ne uni în lupta pentru un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri. Și prin proteste în masă și pașnice putem realiza alegeri anticipate, răsturnăm dictatura PAS și ne putem salva țara”.

Față de dezertarea de ultimă oră a Irinei Lozovan, membra Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, s-a exprimat virulent, și a acuzat-o pe fosta colegă de partid că s-ar fi „vândut unui sponsor”.

„În ultima vreme suntem martorii unui trend alarmant în politică - traseismul stimulat financiar! Politicienii schimbă partidele de la o zi la alta, în funcție de cât de generoși sunt noii lor sponsori. Este o activitate care subminează fundamental democrația și demoralizează cetățenii noștri. După Nesterovscki, aceasta cale a ales-o și dna deputat Irina Lozovan, care a demostrat la toată țara cât valorează. Nu putem tolera un astfel de comportament. Cei care se vând pe bani nu pot fi considerați lideri demni de încredere în această țară. Ar fi o eroare gravă să credem că soluția la problemele noastre este să permitem unor penali să conducă țara. Aceștia nu ar avea decât propriul lor interes, nu cel al Moldovei”, a scris Olga Cebotari pe pagina sa de Facebook, susținând că traseiștii de tipul Lozovan sau Nesterovski trebuie condamnați și îndemnați să plece din politică, deoarece „servesc propriului buzunar în defavoarea cetățenilor”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.