Actualitate Internă

Batrîncea și Dodon își plâng pe umeri după ce PSRM a început să se dezintegreze: ”Ne vedem la Parchet!”

Batrîncea și Dodon își plâng pe umeri după ce PSRM a început să se dezintegreze: ”Ne vedem la Parchet!”

Vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, și fostul șef de stat prorus și românofob, Igor Dodon, deplâng soarta partidului afiliat intereselor Moscovei, fiecare pe umărul celuilalt, după ce PSRM a început practic să se dezintegreze prin migrarea propriilor reprezentanți în Legislativ către Mișcarea lui Șor.

Fostul președinte Igor Dodon a comentat plecarea deputaților Irina Lozovan Alexander Nesterovsky din blocul Partidului Comuniștilor și Partidului Socialiștilor (PCRM-PSRM), după ce ambii au declarat că vor deveni independenți, dar vor adera la „Mișcarea pentru Popor”, care include reprezentanți ai partidului Șor, anunțând că cei doi„au devenit victime ale scenariilor care se desfășoară în favoarea PAS”.

„Mi-am imaginat altfel consolidarea forțelor de opoziție. Nu prin mituirea liderilor din teritorii și distrugerea stângii politice. Cu toate acestea, din păcate, asta este exact ceea ce se întâmplă acum. Opoziţia pare slabă şi divizată, inclusiv la sugestia unor presupuşi lideri fugari”, a spus Dodon.

Politicianul prorus a adăugat că situația pe care a descris-o este benefică doar pentru partidul aflat la putere. „După ce au distrus partidele de dreapta, Maia Sandu, partidul ei și curatorii externi ai acestora au început să dărâmă pe flancul stâng”, susține fostul președinte.

La rândul său, deputatul PSRM, vicepreședintele parlamentului Vlad Batrîncea, a anunțat pe 25 martie că va reclama la parchet deputații care părăsesc fracțiunea formațiunii., ”pentru că atunci când refuzi propria echipă, când îți lovești camarazii în spate, înșeli alegătorii și încalci legea”.

„Tuturor colegilor noștri care au cedat la promisiuni dulci și, de fapt, caută o soluție la problemele lor personale, vreau să le spun că ne vom întâlni cu ei la parchet. Nimic nu-i împiedică pe cei care se consideră mari politicieni să renunțe la mandatul lor parlamentar și să construiască o nouă mișcare politică”, a subliniat Batrîncea, asigurându-și electoratul că partidul său rămâne unit, iar „socialiștii nu sunt de vânzare”. Batrîncea i-a numit pe toți dezertorii „politicieni cu responsabilitate socială scăzută” și le-a amintit că „uitarea politică îi așteaptă, ca pe toți turiștii politici”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.