Actualitate Internă

Dezastrul PSRM e aproape! Verdictul consultantului politic Cristian Hrițuc: ”Partidul lui Dodon va intra în vrie și vor începe reglările de conturi”. Motivele. Așa a dispărut și PDM

Dezastrul PSRM e aproape! Verdictul consultantului politic Cristian Hrițuc: ”Partidul lui Dodon va intra în vrie și vor începe reglările de conturi”. Motivele. Așa a dispărut și PDM

În interval de numai două săptămâni, doi deputați PSRM-iști s-au alăturat partidului ȘOR, toate indiciile arătând că astfel de ruperi vor continua. Motivul? Rusia pompează bani cu nemiluita în ȘOR, prin intermediul infractorului fugar Ilan Șor, partidul acestuia devenind cea mai agresivă forță pro-rusă de pe tabla de șah a Kremlinului, în timp ce PSRM, Dodon, Voronin și Partidul Comuniștilor nu mai reprezintă niște pioni într-atât de vandabili pentru ruși. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică, pe Facebook, că, în cel mai scurt timp, întregul PSRM va intra în vrie, fiind de așteptat o serie de reglări de conturi. Recent, prin astfel de etape ale dezastrului a trecut și PDM înainte de a sucomba. 

Podul.md vă prezintă comentariile lui Cristian Hrițuc: 

”A mai plecat un deputat din PSRM și s-a dus la SHOR. Este al doilea deputat care pleacă în interval de două săptâmâni. Opoziția pro-rusă din Republica Moldova este din ce în ce mai dezbinată. Voronin le-a interzis deputaților săi să mai participe la mitingurile organizate de SHOR.

Deputații care pleacă de la PSRM către SHOR nu o fac doar pentru bani. Ei știu că Moscova lucrează acum prin SHOR și că PSRM a intrat într-un con de umbră. Ce nu realizează ei e că partidul la care pleacă va avea viață scurtă. Dacă li se taie mijloacele de finanțare ilegale, dacă sunt blocate ”magazinele sociale” și posibilitatea de a” cumpăra” voturi cu ”pâine de un leu”, atunci SHOR va rămâne undeva la 5-6% procente. 

PSRM asistă paralizat la procesul prin care Moscova îi omoară lent, doar pentru a-și întări partidul favorit din perioada asta, SHOR. Nici nu sunt capabili să se desprindă de Moscova, nici nu sunt capabili să facă un joc propriu. Rămân prinși la mijloc între o putere pro-europeană care și-a fixat ca obiectiv aderarea la UE și un partid care monopolizează acțiunile de opoziție, SHOR. Dacă vor mai pleca și sigur vor mai pleca deputați din PSRM către SHOR, atunci va începe și măcelul intern. Pentru că întotdeauna partidul care intră în vrie ajunge teatrul de război al taberelor din interior.

PSRM se poate uita un pic în spate, să vadă ce s-a întâmplat în PDM după ce partidul a intrat în vrie. Rupturi, plecări, faliment politic.

Dar, nu putem decât să le dorim succes :)) Oricum sunt un partid anti-național chiar și pentru conceptul din capul lor”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.