Podul Minciunilor

Aberațiile ”interzisului” George Simion: ”Maia Sandu e un președinte antiromân”

Aberațiile ”interzisului” George Simion: ”Maia Sandu e un președinte antiromân”

Deși se prezintă ca ”naționalist” și se implică, de ani de zile, în diverse acțiuni de propagandă pentru unirea Basarabiei cu România, liderul AUR George Simion face cu nonșalanță jocul Moscovei, afirmând că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are o atitudine antiromânească.

„(…) Astăzi trebuia să fiu în Republica Moldova, pentru sărbătorirea a 105 ani de la unirea Basarabiei cu țara. Fac parte din delegația care trebuia să meargă acolo. Dar am interdicție, doamna Maia Sandu nu a mișcat niciun deget în sensul interdicției puse de antiromânul Igor Dodon. De asta mă gândesc că și Maia Sandu e un președinte antiromân, dar în fine. (…)”, a comentat George Simion, la România TV.

Observatorii, în genere, spun că atitudinea lui Simion nu are la bază decât o antipatie personală, cauzată de interdicțiile pe care le-a primit, de-a lungul vremii, de a intra în Republica Moldova, din pricina modurilor scandaloase în care a înțeles să se manifeste cu fiecare ocazie cu care a trecut Prutul, însă există și alți analiști conform cărora interdicția lui Simion este cauzată de jocul acestuia în siajul Moscovei.

Jurnalista Ioana Constantin, spre exemplu, cea care câștiga la finele anului trecut, în primă instanță, procesul cu partidul lui Simion, după ce fusese acționată în instanță pe motiv că, în postările sale, acuza AUR de propagandă rusă deșănțată în România, explica anul trecut, pentru DC News, motivele interdicției liderului AUR de a intra în Republica Moldova.

”Sunt mari admiratori ai lui Putin, fac propagandă rusească în România.", spunea Ioana Constantin despre deputații de la AUR, adăugând: "Domnul Simion a avut mai multe interdicții de-a lungul timpului, iar ultima pe care o are este până în 2023, deci ea este de mai mulți ani și nu are nicio legătură nici cu mitingurile, sau protestele, cum le place lor să spună, nu, are legătură cu chestiuni care țin inclusiv de Federația Rusă și de cetățenie, și alte lucruri. Însă, acestea sunt chestiuni pe care justiția din Republica Moldova va trebui să le arate”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.