Actualitate Internă

TVR Moldova, impostură impardonabilă la aniversarea Unirii Basarabiei cu România

TVR Moldova, impostură impardonabilă la aniversarea Unirii Basarabiei cu România

Pe 27 martie 2023, adică la momentul înălțătoarei aniversări a celor 105 ani scurși de la data la care Sfatul Ţării, întrunit în ședință solemnă la Chișinău, a votat Unirea provinciei românești Basarabia cu România, redactorii TVR Moldova au dat dovadă de o crasă impostură, publicând în fluxul de știri, ca fotografie ilustrativă a unui material ce făcea referire la evenimentul istoric din urmă cu peste un veac, un montaj digital care pare mai degrabă desprins din inputurile de propagandă ale Rusiei sau Ucrainei.

Astfel, făcând referire la momentul unirii Basarabiei cu România, TVR Moldova a publicat harta digitală de mai jos, unde apar România de astăzi și R. Moldova, cu regiunea separatistă transnistreană marcată în culori diferite.

În habarnismul lor profesional, redactorii TVR au ”uitat” să adauge în imaginea ilustrativă și cele două provincii sudice ale Basarabiei, Cetatea Albă și Ismailul, ce făceau parte din Bugeacul istoric și care astăzi se află în componența Ucrainei.

Ulterior, probabil după numeroasele semnale critice primite din partea opiniei publice, TVR Moldova a schimbat fotografia ilustrativă a articolului, însă răul fusese deja făcut, materialul apărând pe prima poziție în topul căutărilor Google, ceea ce înseamnă că extrem de condamnabila lipsă de profesionalism a ”jurnaliștilor” TVR a impregnat o imagine falsă în ochii a mii și mii de cititori.

Pentru redactorii TVR Moldova, iată mai jos cum stătea situația teritorială a României după decizia istorică a Sfatului Țării din 27 martie 1918.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.