Actualitate Internă

R.Moldova – o ”țară” bolnavă, plină de trădători, furată, ucisă și înjurată. O țară care-i ca o pasăre încolțită. Scriitoarea Doina Dabija dă glas celor mai dureroase adevăruri

R.Moldova – o ”țară” bolnavă, plină de trădători, furată, ucisă și înjurată. O țară care-i ca o pasăre încolțită. Scriitoarea Doina Dabija dă glas celor mai dureroase adevăruri

R.Moldova este o țară din ce în ce mai bolnavă, plină de trădători, corupție și haos, mereu manipulată, trădată și lovită, avertizează, pe Facebook, scriitoarea și jurnalista Doina Dabija, redactor-șef al revistei ”Literatura și Arta”, care enumeră o serie de adevăruri dureroase. 

Podul.md vă prezintă comentariile Doinei Dabija: 

”O țară bolnavă

Trăim într-o ţară care moare.

Unde trădătorii s-au înmulţit.

Agramaţii sunt lăudaţi. Hoţii au funcţii înalte, iar oamenii cumsecade nu sunt respectaţi.

O ţară furată, ucisă, înjurată. Plină de invidie, ură, corupţie şi haos. În care justiţia nu-şi mai face datoria. Omul simplu este umilit, corectitudinea-i considerată un defect şi se aplaudă prostia.

Aici copiii nu vor să se mai nască şi tinerii fug de sărăcie. Bătrânii se sting în casele lor: de frig, singurătate, aşteptare şi dor.

Ticăloşii sunt luaţi de oameni buni, iar intelectualii – denigraţi. Binele este văzut ca rău şi răul ca bine, iar rusul nu se mai satură de pământuri străine.

O ţară care-i ca o pasăre încolţită. Mereu manipulată, trădată, lovită. Unde scriitorii sunt dispreţuiţi, impostorii – îmbrăţişaţi, clevetitorilor nu le poţi închide gura şi pe străzi latră minciuna.

Dar care-i obligată să se ridice în picioare măcar acum, în ceasul acesta târziu. Când Domnul-i şopteşte iară: ‹Cât încă se mai poate! 

Ridică-te, ţară!›”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.