Actualitate Internă

Falsul unionist Simion, desființat de Bogdan Glăvan: "Ești o nulitate ca restul nulităților și am senzația că mai ești și vândută lui Putin!". Economistul prezintă totodată datele care reflectă că Guvernul de la București nu ar fi nicidecum împovărat financiar de Unirea R.Moldova cu România

Falsul unionist Simion, desființat de Bogdan Glăvan: "Ești o nulitate ca restul nulităților și am senzația că mai ești și vândută lui Putin!". Economistul prezintă totodată datele care reflectă că Guvernul de la București nu ar fi nicidecum împovărat financiar de Unirea R.Moldova cu România

Economistul Bogdan Glăvan a prezentat vineri o serie de date care reflectă că Guvernul de la București nu ar fi nicidecum împovărat financiar de Unirea R.Moldova cu România, fiind vorba chiar de un impact nesemnificativ.

"Dacă George Simion a zis că nu mai e cazul să sprijinim Moldova, atunci înseamnă că trebuie să-i dăm înainte cu UNIREA.

Din perspectivă economică, Moldova este extrem de mică față de România. Știți cât de mică? Să vă spun:

Dacă statul moldovenesc nu ar exista, adică dacă nu ar colecta taxe,  iar statul român ar trebui să plătească toate pensiile din Moldova și toate salariile profesorilor, doctorilor și tuturor bugetarilor din Moldova + să acopere toate celelalte cheltuieli publice, ei bine toată această 'povară' ar reprezenta mai puțin decât cheltuielile cu dobânzile pe care le are acum România. Guvernul României cheltuie peste 100 de miliarde de euro anual; guvernul Moldovei cheltuie 4 miliarde. În acest an doar pe dobânzi a cheltuit România vreo 5 miliarde, până în octombrie.

Moldova are și ea deficit bugetar. Știți cât e de mare? L-ar putea acoperi guvernul Ciucă cu ăia 25 de bani de la prețul litrului de carburant... în jumătate de an.

Moldova, stimați cititori, are un PIB/locuitor mai mic decât cel mai sărac județ din România - Vaslui.

V-am tot spus de zecile de miliarde de euro pe care le primește România de la Bruxelles. Dacă ar da 1 miliard, nu mai mult, 1 miliard din astea zeci de miliarde pe care le primim, ar însemna enorm pentru Moldova.

Despre ce vreți să mai povestim, despre energie? România ar putea acoperi consumul de energie al Moldovei doar cu moriștile de vânt - și, nu uitați, capacitatea eoliană potențială a României este enormă, mult mai mare decât este instalată în prezent.

Problema este aceeași: noi nu am fost în stare în 30 de ani să facem autostradă până la Iași, așa că e cam neverosimil că am putea face una până la Chișinău prea curând. Pur și simplu, din România s-a furat enorm (ca și din Moldova), iar incompetența nulităților feseniste este deplorabilă.

Dar noi, ca popor, putem să ne propunem mai mult. Trebuie să fim cretini să ascultăm vocea unuia care țipă. 'Vaai, de capul nostru, dăm prea mulți bani Moldovei, dăm prea mulți bani refugiaților, hai să avem grijă de noi!'.

Vai de capul tău, băi. Ești o nulitate ca restul nulităților și am senzația că mai ești și vândută lui Putin.

Apropo, voi vă dați seama cât de puțin l-a costat și îl costă pe Putin să țină sub papuc Moldova?! Și noi stăm ca încuiații și nu zicem nimic? Dar până când o să mai permitem unei panarame care joacă la cacealma să își bată joc în halul ăsta?", a scris Glăvan într-o postare pe Facebook. 

Prin această postare, Glăvan i-a oferit și un răspuns președintelui AUR, falsul unionist George Simion, care a propus vineri, la Alba Iulia, ca România să-i abandoneze complet pe basarabeni, deși Kremlinul desfășoară un atac la scară largă inclusiv în plan energetic. Amintim că R.Moldova a rămas în beznă în repetate rânduri în urma atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Simion, în loc să abordeze problema precarei interconectări energetice dintre România și R.Moldova, a propus sistarea oricărui ajutor, ceea ce presupune lăsarea statului ultim menționat la cheremul dictatorului sângeros de la Kremlin. 

În discursul susținut vineri, George Simion a declarat că "Basarabia e România" și că acest lucru este un "adevăr" care trebuie spus "tare și răspicat".

"Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism antiromânesc finanțând acea guvernare", a zis Simion, conform Agerpres

Deși se pretinde unionist, George Simion a propus practic crearea unei falii majore între români și frații basarabeni, pledând pentru abandonarea totală a celor ultim menționați. 

În acest context, Glăvan i-a transmis lui Simion că e "o nulitate ca restul nulităților", probabil vândută dictatorului Putin.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.