Actualitate Internă

VIDEO Kremlinul folosește artiști din prima linie pentru a-l ajuta pe fugarul Șor să câștige alegerile în Găgăuzia

VIDEO Kremlinul folosește artiști din prima linie pentru a-l ajuta pe fugarul Șor să câștige alegerile în Găgăuzia

Moscova folosește „instrumentarul artistic” pentru a-i convinge pe locuitorii din Găgăuzia să voteze candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, în funcția de bașcan al regiunii autonome. Doi dintre cei mai renumiți interpreți din Rusia, Filip Kirkorov și Nikolai Baskov, au înregistrat mesaje video de susținere a candidatei lui Șor.

Kirkorov și Baskov au participat anterior la evenimente cu iz electoral în Republica Moldova. Primul a fost un susținător pe față al liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în interesele politice ale căruia a urcat pe scenă în Republica Moldova, iar la un moment dat a cules căpșuni în Sadova, satul natal al lui Dodon.

Găgăuzia, te salut cu dragă inimă. Dragi prieteni, vă asigur că vă iubesc și sunt alături de voi. Sunt bucuros că această regiune minunată poate astăzi să aleagă calea dezvoltării împreună cu extraordinara noastră „Jenecika” - Evghenia Guțul. Ea este parte a minunatei echipe conduse de prietenul meu Ilan Șor, în care cred. Vă îndemn să aveți încredere în capacitățile sale manageriale, care pot face din Găgăuzia o regiune de vis. Am fost în Orhei și am văzut ce frumusețe a făcut acolo. Sunt sigur că va face la fel și la voi”, a spus Kirkorov în fața camerelor.

„Dragi prieteni, voi veni neapărat în Găgăuzia, un loc drag din Moldova, care, cu eforturile prietenilor mei Ilan Șor și Evghenia Guțul, va deveni o adevărată regiune de vis. Știu că schimbarea e posibilă și că exemplul Orheiului, unde am avut concert, este o dovadă vie. Acum e rândul vostru. Anume voi trebuie să decideți soarta regiunii și să alegeți în mâinile cui să vă încredeți. Să știți că pentru mine distanța nu e un impediment când știu că pe scena din Comrat mă așteaptă prieteni și că va cânta întreg poporul găgăuz în frunte cu bașcana Evghenia Guțul”, a spus, la rândul său, Nikolai Baskov.



A „uitat” de prietenul Dodon în favoarea noii mize a Rusiei în politica moldovenească

De această dată, însă, artistul l-a „uitat” pe prietenul său socialist în favoarea candidatei lui Ilan Șor, care, potrivit unor documente obține de serviciile secrete ucrainene, citate de The Washington Post, este noua miză a Moscovei în Republica Moldova, cu nume de cod „Tânărul”.

Asta în condițiile în care liderul PSRM, Igor Dodon, susține un alt candidat la alegerile din Găgăuzia - Grigorii Uzun.

Kirkorov și Baskov nu au condamnat agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei. Mai mult, cel din urmă este un susținător aprig al acesteia, făcându-și publică poziția inclusiv pe rețele de socializare și distribuind idei de propagandă ale Kremlinului.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.