Actualitate Internă

Liderului din Tatarstan nu i s-a permis să intre în R.Moldova. Deputat PAS: "E ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală!"

Liderului din Tatarstan nu i s-a permis să intre în R.Moldova. Deputat PAS: "E ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală!"

Liderul Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, nu a fost lăsat să intre astăzi în Republica Moldova, chestiune salutată de deputatul PAS Andrian Cheptonar. Rustam Minnihanov a susținut ulterior, într-o declarație video, că a fost declarat persona non-grata de autoritățile de la Chișinău, afirmație contrazisă de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. 

Conform TVR Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a precizat că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, 46 de cetățeni străini au fost interziși pe teritoriul statului. Ei nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, respectiv au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei.

"Sunt false (...) declarațiile unui oficial rus, recent returnat din țara noastră, precum că a fost declarat 'persoană non-grata' în Moldova. Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre", a precizat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Într-o declarație video, făcută din avion, Rustam Minihanov a spus că a venit la invitația candidatului independent la funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuze, Victor Petrov, și a deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Suhodolski, pentru a participa la un congres, la Comrat.

"Dragi prieteni, suntem la Chișinău. Acum am aterizat la invitația lui Petrov și Suhodolski, care recent ne-au vizitat republica. Aveam planificat un program amplu, dar autoritățile Republicii Moldova au decis că noi nu suntem doriți aici. Nu vom participa la congres", a zis Rustam Minihanov.


În acest context, deputatul PAS Andrian Cheptonar a salutat abordarea autorităților, atrăgând atenția că e ilegal ca reprezentanții unei țări teroriste și agresoare să facă campanie electorală în R.Moldova. 

"Azi dimineață un politician rus, președintele Tatarstanului, însoțit de un mitropolit, funcție care are de obicei grad echivalat de general la FSB, au încercat să intre în Moldova, pentru a face campanie electorală pentru unul dintre candidații la alegerile din Găgăuzia. Cu un luxos avion privat.

Obișnuiți anterior că pot face orice doresc pe teritoriul țării noastre, astăzi nacealnicilor ruși li s-a interzis accesul în Republica Moldova. Pentru că așa trebuie! Pentru că este ilegal ca politicieni și artiști și preoți dintr-o țară agresoare și teroristă să facă aici campanie electorală.  

Drept rezultat, avionul nacealnicesc rusesc s-a dus azi în aceiași direcție cu Corabia militară rusească", a scris deputatul PAS într-o postare pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.