Actualitate Internă

VIDEO: Primele imagini cu momentul EXPLOZIEI rachetei căzute la Briceni. MAI, informații de ultimă oră

VIDEO: Primele imagini cu momentul EXPLOZIEI rachetei căzute la Briceni. MAI, informații de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău anunță că, în prezent, localnicii din Briceni, acolo unde a căzut astăzi cel puțin o rachetă, sunt în afara pericolului, potrivit Ziarul Național

”Astăzi, în jurul orei 15.15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, a patrulă a Poliției de Frontieră a identificat într-o livadă din apropierea orașului Briceni elemente ale unei rachete. Actualmente, Inspectoratul General (IGSU) pentru situații de Urgență desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu autoritățile publice locale despre incidentul produs. Echipa ‹Bombteh› este deja implicată în procesul de intervenție și primește suportul IGSU în realizarea activităților specifice în următoarele 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Sursa citată precizează că specialiștii vor stabili dacă obiectul în cauză este parte componentă a unei rachete sau dacă mai are elemente explozive în componență. 

”În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița”, se arată în comunicat. 

Localnicii au postat pe rețelele de socializare mai multe înregistrări video în care se vede o explozie puternică. Potrivit acestora, racheta sau rămășițele unei rachete au căzut lângă Briceni la ora 14.47. 





Avertizăm că acesta este cel de-al treilea caz în care rachete (foarte posibil tot rusești și de această dată, având în vedere recentele bombardamente ordonate de Kremlin) penetrează spațiul aerian al R.Moldova sau cad pe teritoriul dintre Prut și Nistru, din cauza războiului genocidar declanșat de Rusia în Ucraina, stat suveran și independent recunoscut ca atare de întreaga lume liberă și civilizată. 

Maia Sandu condamnă bombardamentele 

Președintele Maia Sandu a condamnat, pe Twitter, recentele bombardamente ale Rusiei: ”Condamnăm puternic atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor ucraineni, a facilităților civile și a infrastructurii critice. Comunitatea internațională trebuie să-și crească presiunile asupra Rusiei pentru a înceta războiul. Doar în acest mod putem opri suferința și pierderile de vieți omenești”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.