Actualitate Internă

Zelenski precizează că nu a existat nicio cerere adresată Kyivului de autoritățile R.Moldova privind rezolvarea problemei reprezentate de așa-zisa Transnistria

Zelenski precizează că nu a existat nicio cerere adresată Kyivului de autoritățile R.Moldova privind rezolvarea problemei reprezentate de așa-zisa Transnistria

Ucraina nu are dreptul să întreprindă acțiuni militare în Transnistria decât dacă există o solicitare din partea autorităților Republicii Moldova, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o conferință de presă susținută la summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău. 

Zelenski a exclus acțiunile unilaterale ale Ucrainei în Transnistria.

"Ucraina poate reacționa și ajuta doar dacă există o cerere din partea autorităților Republicii Moldova", a subliniat acesta. 

Președintele ucrainean refuzase inițial să răspundă la o întrebare ce i-a fost pusă de două ori: dacă a existat o astfel de cerere din partea moldovenească privind o intervenție a ucrainenilor în Transnistria. Însă, Zelenski a decis ulterior să clarifice, precizând: "Nu a fost nicio cerere".

Zelenski a mai subliniat că Ucraina nu are nicio pretenție asupra teritoriului Transnistriei.

"Ar trebui să se unească cu statul lor, cu istoria lor – adică cu Moldova", a subliniat președintele, amintind cum a călătorit cândva prin așa-zisa Transnistria și a fost surprins când a văzut acolo steaguri ale Federației Ruse, dar nu ale Moldovei. 

Zelenski este, de asemenea, convins că problema așa-zisei Transnistria și a unificării Moldovei va fi rezolvată după victoria Ucrainei. (sursa: Ukrainska Pravda)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.