Actualitate Internă

Dezastrul PSRM: socialiștii lui Dodon au plecat în China pentru a căuta sprijin politic după ce Partidul Șor a devenit principalul pion al Moscovei în politica moldovenească. Ce opțiuni mai au PSRM-iștii

Dezastrul PSRM: socialiștii lui Dodon au plecat în China pentru a căuta sprijin politic după ce Partidul Șor a devenit principalul pion al Moscovei în politica moldovenească. Ce opțiuni mai au PSRM-iștii

Socialiștii lui Dodon se află de câteva zile în China comunistă pentru a căuta sprijin politic, asta după ce Partidul Șor a devenit principalul pion al Moscovei în politica moldovenească. 

Sprijinul necondiționat al Kremlinului pentru Partidul Șor, care face obiectul mai multor acuzații grave de corupție, a devenit cât se poate clar în ultima perioadă. Moscova nu a obiectat la ultimele ,,achiziții la пучок (,,pucioc” - mănunchi – pentru a-l cita pe rusofilul Dodon)” făcute de Partidul Șor din contul deputaților PSRM, partid care fusese anterior mângâiat cu aripa de dictatorul criminal Putin. 

Deși Moscova a avut doi favoriți pentru alegerile bașcanului din Găgăuzia, ambii ajunși în turul doi al alegerilor, ca să nu mai pomenin și de alți candidați de umplutură introduși pentru a crea aparențele unui bazin electoral orientat exclusiv spre răsăritul satrapic, totuși propaganda rusă a ținut să accentueze cât de importantă ar fi victoria candidatei PP Șor care a apărut de nicăieri în peisajul exotic al politicii moldovenești. 

Vizita delegației PSRM în China poate avea doar două semnificații: 

1.Ar putea fi un mesaj ,,răzbunător” către partenerii de ,,kulioace” (sacoșe negre) de la Moscova, că PSRM și-ar putea stabili o agendă politică proprie, netutelată de Putin.

2.Ar însemna o disperare totală. PSRM este pregătit să se întovărășească și să se alinieze politic la deciziile Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez. 

Ce opțiuni mai are PSRM

Dacă Rusia și China nu văd în PSRM un partener durabil din punct de vedere politic, socialiștii lui Dodon mai au câteva opțiuni care le pot prelungi, dar nu și garanta existența politică: Coreea de Nord, Cuba, Eritreea, Laos și Vietnam. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.