Actualitate Internă

Igor Grosu anunță apocalipsa partidului ȘOR: Trebuie scos în afara legii. O asemenea grupare criminală NU va mai putea face politică în R.Moldova

Igor Grosu anunță apocalipsa partidului ȘOR: Trebuie scos în afara legii. O asemenea grupare criminală NU va mai putea face politică în R.Moldova

În cazul în care Curtea Constituțională va decide scoaterea Partidului politic Șor în afara legii, formațiunea va fi radiată de pe lista partidelor politice. Potrivit Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, acest partid este o „grupare criminală” care nu trebui să-și găsească locul în politica R.Moldova. Totodată, Grosu a menționat că trebuie să așteptăm decizia Curții Constituționale.

„Teoretic trebuie să așteptăm decizia Curții Constituționale, pentru că în dependență care o să fie decizia, cât de explicit o să fie acolo, cât de dură va fi această decizie, vor fi și consecințele, cel puțin dacă va fi scos în afara legii acest partid va fi radiat din lista partidelor politice și nu va mai putea o asemenea grupare criminală organizată, după mine, scuzați-mi insistența, dar pentru mine este o grupare criminală organizată nu va mai putea face politică în Republica Moldova și astfel de grupări nu-și au locul în politicul moldovenesc”, a declarat Igor Grosu pentru tvn, potrivit Deschide.md.

Șeful Legislativului a mai precizat că deputații, primarii și consilierii din partea Partidului „Șor” ar putea deveni independenți, dacă formațiunea politică va fi scoasă în afara legii. 

După o pauză de aproape o lună, magistrații Curții Constituționale (CC) au reluat luni, 12 iunie, examinarea sesizării Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Ședința Curții Constituționale va continua și astăzi, cu începere de la ora 10:00.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.