Monday, May 13, 2024
Actualitate Internă

VIDEO. 3 miniștri au demisionat din Guvernul Recean. Cine sunt potențialii înlocuitori? „Mă flatează ideea”

VIDEO. 3 miniștri au demisionat din Guvernul Recean. Cine sunt potențialii înlocuitori? „Mă flatează ideea”

Trei miniștri din Guvernul Recean și-au depus mandatele ieri, 13 iulie. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Dorin Recean, în cadrul unui briefing de presă. Este vorba despre ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne, Ana Renvenco, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Dorian Recean nu a vorbit despre cauzele demisiei celor trei membri ai Guvernului, dar a precizat că va propune luni președintei Maia Sandu lista miniștrilor pentru cele trei portofolii.

Declarațiile în format video pot fi urmărite AICI.

Șefa statului a semnat deja decretele prin care a luat act de cele trei demisii (aici, aici și aici).

Amintim că în urma dublului omor de la Aeroportul Internațional Chișinău, mai mulți opozanți au cerut demisia ministrei de Interne, Ana Revenco, precum și a șefului Poliției, Viorel Cernăuțeanu, dar și a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Potențialii înlocuitori

În presa de la Chișinău se vehiculează că Andrei Spînu ar putea reveni la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, deputatul Dan Perciun - la conducerea Ministerului Educației și Cercetării, iar pentru șefia MAI ar putea fi ales șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu, sau deputatul Adrian Cheptonar.

Cernăuțeanu păstrează tăcerea, în timp ce ceilalți au declarat că este cazul să se aștepte anunțul de luni al premierului Recean.

Totuși, Dan Perciun a confirmat că a purtat discuții cu premierul Recean, în vederea preluării funcției de ministru. Parlamentarul a declarat pentru TV8 că nu este singurul candidat pentru această funcție.

„Întrebarea e complicată, nu sunt sigur că mi-aș dori, mă flatează ideea, e un domeniu în care am mai lucrat anterior, eu am mai lucrat la Ministerul Educației. Dar, în egală măsură sunt și oameni mai potriviți. Până luni o să ne determinăm”, a mai spus deputatul, care este și președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.