Actualitate Internă

Jocurile politice șoristo-kremlineze din așa-zisa Găgăuzia au efect de bumerang! Oficialii ”găgăuzi” se războiesc între ei din cauza infractorului Ilan Șor

Jocurile politice șoristo-kremlineze din așa-zisa Găgăuzia au efect de bumerang! Oficialii ”găgăuzi” se războiesc între ei din cauza infractorului Ilan Șor

Jocurile politice și electorale derulate de răposatul partid ȘOR în regiunea așa-zisei Găgăuzia, la comanda Kremlinului, s-au soldat cu o serie de consecințe nebănuite pentru agentura rusească din așa-zisa Adunare Populară de la Comrat.

În cadrul ședinței de astăzi a forului amintit, mai mulți deputați au condamnat acțiunile președintelui Consiliului de supraveghere al companiei publice de radio și televiziune GRT (post local ”de stat”, adică păpușat de Rusia) – l-am numit pe Mihail Vlah –, pentru susținerea fostului partid ȘOR. Deputații, care până mai ieri făceau echipă comună cu Mihail Vlah în susținerea diversiunilor și a provocărilor rusești din R.Moldova și din așa-zisa UTA Găgăuzia, astăzi l-au acuzat de satisfacerea intereselor de partid și de introducerea cenzurii la televiziune.

"Acționează în favoarea partidului" 

Un oarecare Grigori Dulger, deputat în Adunarea Populară de la Comrat, a sugerat că deputații ar trebui să reacționeze la faptul că șeful Consiliului de Supraveghere al radiodifuzorului public GRT, Mihail Vlah, favorizează un partid politic. Dulger s-a referit la articolul 32, alineatul 17 din Legea privind televiziunea și radioul din Găgăuzia, care prevede că, în cadrul atribuțiilor lor, membrii Consiliului de supraveghere nu au dreptul să vorbească în numele vreunui partid, să favorizeze anumite puncte de vedere ale partidelor și interesele acestora.

”A introdus cenzura”

Grigori Dulger l-a acuzat pe Mihail Vlah că a introdus cenzura la postul public de televiziune. Potrivit acestuia, GRT i-a ignorat un briefing, iar site-ul zisei Adunări Populare nu îl mai bagă în seamă de mai bine de o lună, transmite Nokta.md, făcând trimitere la discursul lui Dulger: 

,,De ce, după o lună, briefingul meu nu se află pe site-ul Adunării Poporului, iar GRT nu l-a publicat?”

Dulger a continuat să vorbească despre influența nocivă a lui Mihail Vlah asupra relațiilor politice dintre Găgăuzia și Chișinău. 

,,Situația dintre Găgăuzia și Chișinău este deja încinsă, iar acest om (Mihail Vlah – n. red.) continuă să meargă la tot felul de mitinguri”.

Chiar și Ivan Dimitroglo, deputat al PSRM, s-a arătat indignat de faptul că Mihail Vlah ”fuge de a treia Adunare Populară și nu vine la ședință să vorbească”.

Un alt deputat din PSRM, Petr Fazly, a fost și mai belicos. Acesta l-a sfătuit pe Mihail Vlah ”să-și părăsească postul și să se ocupe mai departe de problemele de partid”. 

La ședințele anterioare, aceiași deputați au declarat că Mihail Vlah manifestă doar interes politic și ”face de rușine Găgăuzia”. 

Pe pagina sa de Facebook, șoristul Mihail Vlah a scris o postare în limba rusă, prin care a calificat drept inadecvat comportamentul deputaților. 

Podul.md a analizat pagina de Facebook a lui Mihail Vlah și a constatat că, pe lângă calitățile de politicianist intrigant și instigator, acesta s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin tot felul de acțiuni de partizanat rusesc. În plus, reieșind din postările pe care le face, Mihail Vlah mai este și un adept al așa-zisei ,,teorii a moldovenismului”, care nu e altceva decât o vinegretă mizerabilă de falsuri și distorsionări istorice pentru justificarea așa-zisului ,,popor moldovenesc” distinct de cel român, și a așa-zisei ,,limbi moldovenești”, noțiuni concepute și teoretizate exclusiv în laboratoarele staliniste. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.