Actualitate Internă

Avid după rublele sângeroase moscovite. Deși a fost curtat de echipe de top din Europa, cel mai bine cotat fotbalist moldovean a ales să se transfere la echipa Spartak Moscova

Avid după rublele sângeroase moscovite. Deși a fost curtat de echipe de top din Europa, cel mai bine cotat fotbalist moldovean a ales să se transfere la echipa Spartak Moscova

Având cea mai mare cotă pe piața transferurilor printre fotbaliștii moldoveni, de aproximativ 4 milioane de euro, Oleg Reabciuk a semnat astăzi cu Spartak Moscova. Pentru acest transfer, echipa rusească le-ar fi plătit grecilor de la Olympiakos, echipă la care evolua anterior fotbalistul, aproximativ 7 milioane de euro.  

Deși avea oferte de a se transfera la echipe de top din Europa precum Aston Villa, Eintracht Frankfurt, Atalanta, Torino sau Bologna, se pare că Reabciuk a prioritizat banii în detrimentul pasiunii și creșterii în carieră. Spunem asta inclusiv în contextul în care, după începerea războiului Rusiei la scară largă împotriva Ucrainei, atât echipele de fotbal rusești, cât și naționala mare, respectiv naționalele de juniori ale Rusiei au fost excluse din toate campionatele și competițiile europene și internaționale.  

Portalul Sport.ro dezvăluie că Oleg Reabciuk va încasa aproape 2 milioane de euro pe an la Spartak. Reabciuk, cel mai bun fotbalist al Republicii Moldova, are în prezent o cotă de 4 milioane de euro pe Transfermarkt, peste - de exemplu - cea a fotbalistului român Florinel Coman de la FCSB, cotat la 3,5 milioane. Reabciuk a fost desemnat de trei ori la rând, în 2020, 2021 și 2022, cel mai bun fotbalist din Republica Moldova, scrie sport.ro. (detalii: AICI)

Însă, ținând cont de faptul că echipele rusești au rămas, în Europa, total pe dinafară, este foarte posibil ca, această cotă, în ciuda transferului, să scadă, iar performanțele lui Reabciuk să regreseze într-un campionat fără prea mari mize, respectiv într-un stat fără nicio siguranță și fără niciun viitor.  

Vestea transferului lui Oleg Reabciuk în Rusia a fost primită cu răceală de fanii și microbiștii basarabeni: ,"Regres!! Rușii acum nu au campionat bun", "I-a luat sfârșit cariera!", "Păi, unde evoluăm? Banii mai presus ca tot!".

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.