Actualitate Internă

Alina Gorghiu, rugăminte adresată autorităților de la Chișinău pe fondul războiului hibrid purtat de Rusia: "Să le comunicăm cetățenilor cât mai clar avantajele parteneriatului România-Republica Moldova!"

Alina Gorghiu, rugăminte adresată autorităților de la Chișinău pe fondul războiului hibrid purtat de Rusia: "Să le comunicăm cetățenilor cât mai clar avantajele parteneriatului România-Republica Moldova!"

În cadrul unui briefing de presă susținut miercuri la Chișinău alături de omoloaga din Guvernul R. Moldova, ministra Justiției de la București, Alina Gorghiu, a reliefat necesitatea ca moldovenilor să li se comunice în mod clar beneficiile pe care le au de pe urma parteneriatului cu România, ceea ce va juca un rol decisiv în contracararea acțiunilor de război hibrid întreprinse de Rusia. 

"Democrația și statul de drept din Republica Moldova sunt constant atacate prin acțiunile de război hibrid ale Rusiei. Miza strategică comună este să contracarăm aceste acțiuni și să nu permitem destabilizarea în regiune.

Dezinformarea este prima armă pe care o folosesc rușii pentru a destabiliza nu doar Republica Moldova, ci toate statele din regiune. «Actori utili» și «strategici» care avansează interesele Rusiei există și în România. Ca atare, o să-mi permit să vă adresez o rugăminte. Trebuie să le comunicăm cât mai clar cetățenilor ce înseamnă parteneriatul România-Republica Moldova și care sunt avantajele lui de necontestat", a declarat Alina Gorghiu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.