Externe

Un exemplu pentru R.Moldova! O poziție demnă: microstatul Liechtenstein, mai mic de două ori ca suprafață decât Bucureștiul, a impus sancțiuni împotriva Federației Ruse

Un exemplu pentru R.Moldova! O poziție demnă: microstatul Liechtenstein, mai mic de două ori ca suprafață decât Bucureștiul, a impus sancțiuni împotriva Federației Ruse

Sectorul financiar din Liechtenstein a început să implementeze sancțiuni împotriva statului agresor Rusia. Asociația bancherilor din Liechtenstein și Institutul de Administratori și Fiduciari Profesioniști din Liechtenstein au promis sprijin deplin autorităților în punerea în aplicare a sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. Organizațiile joacă un rol-cheie ca organisme intermediare în cadrul sectorului financiar din Liechtenstein. 

Asociația bancherilor din Liechtenstein (LBA) și Institutul de Administratori și Fiduciari Profesioniști din Liechtenstein (THK), cu sediul la Vaduz, au promis că vor sprijini pe deplin guvernul și autoritățile în punerea în aplicare a sancțiunilor impuse Rusiei. În calitate de cele mai importante și mai mari asociații ale sectorului financiar din Liechtenstein, LBA și THK sunt conștiente de responsabilitatea și de rolul lor cheie în aplicarea sancțiunilor, explică reprezentanții acestora, în cadrul unei declarații comune.

"Recunoaștem rolul central al intermediarilor financiari în ceea ce privește sancțiunile impuse la nivel mondial și asigurăm guvernul din Liechtenstein de sprijinul nostru deplin în implementarea și aplicarea consecventă a acestor sancțiuni", se arată în declarație. Ca atare, LBA și THK mențin un contact regulat cu autoritățile competente și cu echipa de criză a guvernului.

În plus, organizațiile au condamnat "cu fermitate" invazia rusă în Ucraina în declarația comună, exprimându-și speranța pentru o încetare rapidă a războiului și, de asemenea, pentru o "revenire la dialog și diplomație", anunță finance.li.

Principatul Liechtenstein este un microstat ce se învecinează la vest și la sud cu Elveția (cu care se află în uniune vamală şi monetară) şi la est și la nord cu Austria. Are o suprafață de doar 160 de kilometri pătrați, fiind de două ori mai mic decât Bucureștiul, și cu 6 km mai mic decât orașul ucrainean Mariupol, ras de pe fața pământului de ocupanții ruși. Are  o populație de nici 39.000 de locuitori.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.