Actualitate Internă

Presa rusă vorbește insistent despre ”necesitatea” anexării la Rusia a așa-ziselor Transnistria și Găgăuzia. Războiul hibrid al Kremlinului

Presa rusă vorbește insistent despre ”necesitatea” anexării la Rusia a așa-ziselor Transnistria și Găgăuzia. Războiul hibrid al Kremlinului

De peste 1 an de zile, Republica Moldova, ca și celelalte state din spațiul post-sovietic, a devenit o victimă a unui războiul hibrid agresiv purtat de Rusia genocidară. 

Cum nimic nu este întâmplător, nici intențiile Rusiei, ,,scurse” prin intermediul diferitor portaluri media de propagandă, nu prevestesc nimic bun, în cazul dat, pentru Republica Moldova. Ori, se știe, atunci când Rusia mai pune la cale o nouă ticăloșie, mai întâi, propaganda sa pregătește opinia publică din țară. 

Astfel, fostele, actualele, dar și viitoarele acțiuni anexioniste ale Rusiei sunt justificate, folosindu-se chiar și cele mai fariseice narațiuni posibile. Așa s-a întâmplat cu Finlanda și Polonia în 1939, cu Țările Baltice și România în 1940. Istoria s-a repetat cu Republica Moldova în 1990, unde Rusia i-a inventat pe așa-zișii ,,naziști moldo-români”, cu Georgia în 2008, când Rusia îi inventează pe ,,naziștii gruzini”, iar mai nou, cu Ucraina, în 2014/2022, unde Rusia îi inventează pe ,,naziștii ucraineni/banderoviști”.

Rușii pregătesc demonizarea basarabenilor. Ne vor eticheta și pe noi drept ,,naziști”?

Avem toate motivele să considerăm că anume așa va face Rusia. Propagandiștii Kremlinului și-au împrăștiat deja, pe multe dintre platformele de socializare, narativele false, reîncălzind vechea minciună a ”discriminării”  de către moldoveni a vorbitorilor de limba rusă, sau acuzând-o pe Maia Sandu, președintele pro-european al Republicii Moldova, de tot felul de conspirații și invenții paralele cu orice realități.  

Portalurile rusești care au lansat bombele cu ceas

Iată ce conține și cum își întitulează dzen.ru articolul prin care cere anexarea de teritorii ale Republicii Moldova: ,,Se pare că vom crește în teritorii. Transnistria și Găgăuzia au cerut să treacă la Rusia. Republica Moldova este furioasă și se răzbună” (detalii AICI).

Un alt portal de propagandă revizionistă, pda.iarex.ru, deținut de putiniștii Igor Fionov și Evghenii Moskviciov, a publicat un articol care ”justifică” anexarea regiunii transnistrene și a regiunii găgăuze – detalii AICI

Amintim că în luna august a anului trecut, Leonid Slutsky, urmașul ultranaționalistului șovin Vladimir Jirinovski la șefia partidului rus LDPR, a amenințat Republica Moldova, afirmând că ,,Chișinăul nu trebuie să uite că regiunea găgăuză are dreptul la autodeterminare”.

,,Am sprijinit și vom sprijini întotdeauna poporul găgăuz. Credem că opinia lor trebuie luată în considerare de Chișinău la elaborarea oricăror strategii, planuri, la alegerea partenerilor străini, la conducerea politicii externe și interne", declara propagandistul din Duma de stat – detalii AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.