Actualitate Internă

De ce tinerii basarabeni pleacă cu duiumul din R.Moldova ? Statul eșuat în care căminele studențești arată precum pușcăriile. Imaginea unui dezastru vechi de 32 ani. Unirea este singura soluție

De ce tinerii basarabeni pleacă cu duiumul din R.Moldova ? Statul eșuat în care căminele studențești arată precum pușcăriile. Imaginea unui dezastru vechi de 32 ani. Unirea este singura soluție

Dacă vă întrebați de ce tinerii basarabeni pleacă cu duiumul din Republica Moldova și nu se mai întorc acasă niciodată, este inclusiv din cauza carcerelor dezastruoase numite ,,cămine studențești”, unde elevii și studenții sunt nevoiți să locuiască pentru a-și face studiile.

,,Căminele” la care ne referim nu se află în Soroca, Bălți sau Cahul, ci în… Chișinău, așa-zisa ,,capitala europeană” a Republicii Moldova, sau cel puțin, așa este etichetat orașul principal al Basarabiei de către politicienii vremelnici și incapabili care ne servesc cu gogoși mincinoase despre falsa ,,integrare europeană” a unuia dintre cele mai eșuate state din spațiul post-sovietic.

Vă prezentăm comentariul Taniei Crețu, basarabeanca stabilită de mai mulți în Diaspora din Spania, cea care a publicat imaginea dezolantă cu pricină:

,,Așa arată o cameră de cămin dintr-un colegiu din Chișinău. În timp ce mulți criminali nici nu ajung să pășească vreodată pragul unei închisori, tinerii noștri-s nevoiți să trăiască de parcă ar ispăși o pedeapsă doar pentru faptul că vor să învețe. Apoi ne plângem că toți fug, nu-s specialiști, tinerii pleacă. 

Dar ce face statul pentru ca aceștia să rămână? Lăsați Diaspora că nu suntem un colectiv vulnerabil. Ajutați-i pe cei de acasă, pe cei care au nevoie. Un cămin nu poate arăta ca un hotel de 5*, e clar, dar acestea-s condiții inumane. 

Oare câți dintre cei care văd această poză și-ar lăsa copiii să trăiască în așa antisanitarie? Cred că nimeni. Dar ce faci atunci când nu ai bani pentru o chirie și mizezi pe ajutorul statului, iar statul tău e Republica Moldova? Primești asta”.

În realitate, starea acestui cămin arată și starea statului Republica Moldova, un dezastru vechi de 32 ani fără trecut, prezent și viitor. În schimb, Unirea cu România a fost, este și va fi singura soluție. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.