Actualitate Internă

SONDAJ: Chiar și fără voturile din diasporă, PAS ar obține o majoritate confortabilă în Parlamentul moldovean, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere

SONDAJ: Chiar și fără voturile din diasporă, PAS ar obține o majoritate confortabilă în Parlamentul moldovean, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere

PAS ar obține o majoritate confortabilă în Parlamentul Republicii Moldova, dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de iData și dat publicității astăzi, 11 septembrie.

Potrivit sondajului, PAS ar obține 49,4% din voturi. Locul secund ar reveni Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (25,7%), urmat de PDCM (5,6%), Partidul Nostru (3,4%) și MAN (3%). Celelalte formațiuni ar obține mai puțin de 1,5%.

Cu alte cuvinte, fără voturile din stânga Nistrului și diasporă, PAS ar acumula 59 de mandate de de deputat, în timp ce 35 de mandate le-a reveni comuniștilor și socialiștilor, iar 7 mandate ar merge la PDCM.

Maia Sandu s-ar bucura în continuare de cea mai mare încredere

La capitolul încrederea populației în politicieni, pe primul loc rămâne a fi actuala președintă, Maia Sandu, urmată la distanță de socialistul Igor Dodon.

„Barometrul iData” a efectuat pe un eșantion de 1021 de respondenți, dintre care 95% au fost contactați telefonic (metoda CATI), iar 5% au completat chestionarul on-line (metoda CAWI). Potrivit autorilor cercetării, sondajul are o eroare maximă de eșantionare de ±3% și este reprezentativ pentru Republica Moldova, cu excepția populației din Stânga Nistrului și a cetățenilor Republicii Moldova care locuiesc peste hotare.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.