Actualitate Internă

Criminalul Putin, îngrijorat că tot mai mulți basarabeni încep să conștientizeze că sunt etnici români. Piticul de la Kremlin instigă public la destabilizarea R.Moldova. Ce a debitat la cel mai recent bâlci rusesc regizat în cadrul CSI

Criminalul Putin, îngrijorat că tot mai mulți basarabeni încep să conștientizeze că sunt etnici români. Piticul de la Kremlin instigă public la destabilizarea R.Moldova. Ce a debitat la cel mai recent bâlci rusesc regizat în cadrul CSI

Criminalul în masă Vladimir Putin e îngrijorat că în Basarabia noastră nu mai ține minciuna abjectă a așa-zisului ”moldovenism” (o făcătură 100% rusească). Într-un discurs susținut în fața Consiliului președinților țărilor membre CSI (construct caraghios al Moscovei), piticul de la Kremlin s-a arătat profund deranjat de faptul că basarabenii își invocă identitatea românească, rupându-se, treptat dar sigur, de moștenirea ideologică stalinistă și românofobă prin excelență. 

Evident, Putin a debitat, ca de fiecare dată, minciuni în serie, insistând că ”R.Moldova își pierde identitatea din cauza deciziilor autorităților de la Chișinău”, făcând trimitere la abominabila invenție a ”moldovenismului” stalinist, potrivit căreia basarabenii ar fi ”o națiune milenară distinctă” față de frații lor de sânge și de limbă de pe malul drept al Prutului – detalii AICI și AICI.   

”R.Moldova își pierde practic identitatea. Elitele acestei țări, în general, se consideră nu moldoveni, dar români. Pierderea identității țării este alegerea actualei conduceri a R.Moldova. Dar repet, ei asta își doresc și nimeni nu-i poate încurca, în afară de cetățenii R.Moldova, dacă în această țară sunt oameni care se consideră moldoveni”, a aberat criminalul în masă Putin, instigându-i pe lumpenii rusofili să genereze destabilizări în cel de-al doilea stat românesc. 

Sondajele realizate în R.Moldova certifică faptul că, așa cum e logic și firesc, tot mai mulți basarabeni se consideră etnici români și doresc Reunirea cu Țara Mamă. Mai mult, peste 1 milion de cetățeni basarabeni dețin deja cetățenia română. 

Adevăruri esențiale pentru toți românii, oriunde s-ar afla 

Amintim că Rusia țaristă a anexat forțat și ilegal Basarabia noastră, în 1812, anul când s-au pus gratii la cer (detalii AICI). A urmat rusificarea brutală, prin crimă, abuzuri și umilințe, timp de peste 100 de ani. Ulterior, în urma Marii Uniri din 1918, Rusia sovietică și-a menținut retorica imperialistă și mincinoasă în ceea ce privește teritoriile românești dintre Prut și Nistru. După rapturile Basarabiei din 1940 și 1944, Rusia a ucis sute de mii de români basarabeni, urmând Marea Foamete și trei valuri de deportări în Siberia. Aceeași Rusie a strămutat pe teritoriul Basarabiei noastre persoane de alte naționalități (în general aduse din ”plăcinta” slavă), cu scopul premeditat de a distruge identitatea românească a locuitorilor din stânga Prutului. 

Așadar, să recapitulăm o serie de adevăruri esențiale. Rusia genocidară a ocupat de 12 ori România, ocupațiile militare totalizând 50 de ani. Rusia a anexat Basarabia în 1821, apoi a dezmembrat România Mare în 1940. Aceeași Rusie a deportat sute de mii de români în Siberia și a ucis sute de mii de români pe ambele maluri ale Prutului (bunicii și părinții noștri). Tot Rusia ne-a confiscat Tezaurul, a inventat abominația numită ”popor moldovenesc” și a oferit Ucrainei sovietice nordul Bucovinei, Herța, sudul și nordul Basarabiei, Insula Șerpilor și Transcarpatia. Toate aceste decizii s-au luat la Moscova. Rusia urăște visceral tot ce înseamnă România și români.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.