Actualitate Internă

Primăria Chișinăului, pariată pe o sticlă de coniac de candidații Ion Ceban și Roman Mihăeș

Primăria Chișinăului, pariată pe o sticlă de coniac de candidații Ion Ceban și Roman Mihăeș

Cîștigarea Primăriei Chișinăului a ajuns o miză suficient de derizorie cât să fie pariată contra unei sticle de coniac în Republica Moldova.

Rusofilul și românofobul Ion Ceban, care candidează pentru un nou mandat edilitar la Chișinău din partea Mișcării Alternativa Națională (MAN) a pariat pe o sticlă de coniac (poate deloc întâmplător un Kvint transnistrean) că va câștiga alegerile locale din primul tur, potrivit declarațiilor contracandidatului său în competiția electorală din noiembrie, liberalul Roman Mihăeș.

„Poză istorică. Am pus pariu pe un cognac cu Primarul Ceban. El zice că va câștiga din primul tur. Eu am pariat ca va fi turul doi la Chișinău”, a scris Mihăeș pe rețelele de socializare.

Potrivit rezultatelor ultimului sondaj prezentat pe 13 octombrie și finanțat de Comunitatea WatchDog.MD, Ion Ceban ar câștiga din primul tur alegerile locale din 5 noiembrie, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar lua cei mai mulți consilieri în Consiliul Municipal Chișinău.

Sondajul a fost realizat în rândul locuitorilor din municipiul Chișinău, eșantionul – 600 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult. Sondajul are o marjă de eroare ±4% și a fost realizat în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2023. Interviurile au avut loc prin intermediul apelului telefonic.

Alegerile locale vor fi organizate în Republica Moldova în data de 5 noiembrie vor costa bugetul de stat aproximativ 178 de milioane de lei. Până acum peste 20 de formațiuni politice și-au anunțat candidații la funcția de edil. Potrivit autorității electorale, doar 60 de partide pot participa la alegerile generale locale. În urma scrutinului din această toamnă, urmează să fie aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.