Tuesday, May 14, 2024
Actualitate Internă

VIDEO Foștii deputați români ai Primului Parlament, APEL către puterea de la Chișinău: R.Moldova trebuie să părăsească imediat CSI, care e o capcană a Rusiei! R.Moldova să nu stea la masă cu criminalii de copii și femei!

VIDEO Foștii deputați români ai Primului Parlament, APEL către puterea de la Chișinău: R.Moldova trebuie să părăsească imediat CSI, care e o capcană a Rusiei! R.Moldova să nu stea la masă cu criminalii de copii și femei!

Prin vocea lui Valentin Dolganiuc, fost viceprim-ministru al R.Moldova și votant al Declarației de Independență față de imperiul rus, un grup de foști deputați basarabeni ai Primului Parlament solicită puterii de la Chișinău să retragă de urgență R.Moldova din așa-zisa Comunitate a Statelor Independente (CSI), care nu este altceva decât un construct inițiat și coordonat de Rusia genocidară. 

(Valentin Dolganiuc)

”Republica Moldova să nu stea la masă cu criminalii de copii și de femei!”, punctează Valentin Dolganiuc, al cărui apel îl prezentăm în cele ce urmează: 



”Noi, un grup de foști deputați ai Primului Parlament, facem apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, către președintele Parlamentului, Igor Grosu și către prim-ministru Natalia Gavriliță: părăsiți imediat Comunitatea Statelor Independente! Părăsirea CSI nu este doar un gest care ne-ar face cinste, ci este o obligație. Noi nu ne dorim să stăm în același cadru și la aceeași masă cu criminalii din Kremlin, care omoară femei, copii și apărători ai Ucrainei. Noi ne dorim să revenim Acasă, în spațiul comunitar românesc și european. De aceea, fac încă o dată acest apel: părăsiți Comunitatea Statelor Independente! România, te iubesc oriunde ai fi!” 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.