Actualitate Internă Focus

Românofobul Ivan Ceban ar trebui EXCLUS din cursa pentru Primăria Chișinăului. Nesimțire rusească: în ziua tăcerii, liderii partidulețului zis ”MAN” au făcut agitație electorală pentru Ceban, fapt interzis prin lege

Românofobul Ivan Ceban ar trebui EXCLUS din cursa pentru Primăria Chișinăului. Nesimțire rusească: în ziua tăcerii, liderii partidulețului zis ”MAN” au făcut agitație electorală pentru Ceban, fapt interzis prin lege

Ieri, 4 noiembrie, de Ziua tăcerii, când a fost interzisă agitația electorală, un membru al Consiliului Național MAN a făcut propagandă în favoarea rusofilului Ivan Ceban și a echipei MAN pentru CMC.

Este vorba despre Ruslan Darie, membru în Consiliul Național MAN și administrator al „Supravegherea și protecția animalelor” din subordinea Primăriei Chișinău. Acesta a făcut o agitație electorală activă pentru MAN, mai ales de Ziua tăcerii, când este interzisă orice fel de propagandă politicianistă.

Acest lucru poate fi observat cu ușurință pe pagina de Facebook a lui Ruslan Darie, unde acesta este foarte activ în a-l promova pe românofobul Ivan Ceban. De altfel, Darie este membru de frunte al acestui proiect politic conceput de serviciile secrete rusești.

Pe 4 noiembrie, Darie a făcut două postări pe Facebook în care îi îndemna pe cetățeni, reamintim, în plină Zi a tăcerii, să-l voteze pe Ivan Ceban și pe echipa sa de consilieri pentru CMC. 

Comisia Electorală Centrală ar trebui să sancționeze dur aceste abateri, iar în aceste condiții, NU vedem de ce Ceban ar trebui lăsat în cursa electorală, o cursă pe care a decis să o conducă prin mijloace inegale. 

Amintim că Ruslan Darie s-a făcut cunoscut în Chișinău grație unui scandal legat de maidanezi. Pentru el este mai important MAN-ul lui Ceban decât sănătatea și siguranța copiilor.

Pus șef interimar al întreprinderii municipale “Supravegherea și Protecția Animalelor”, Ruslan Darie a fost acuzat de către ex-viceprimarul Victor Chironda și consilierul municipal din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Ruslan Verbițchi, că ar fi mai preocupat de promovarea partidului primarului Ion Ceban, decât de problema câinilor maidanezi, care s-au înmulțit de când Ceban a ajuns edil al capitalei. 

După ce un copil a fost mușcat de un câine în sectorul Ciocana al capitalei, Darie a publicat un video cu o femeie care susține că locuiește în zona respectivă și că patrupedul respectiv nu este agresiv, ba din contra – ar fi câinele de companie al copiilor. Adică, pe acest Darie nu îl interesează absolut deloc sănătatea și viața chișinăuienilor. De fapt, Darie a găsit o ”justificare” puțin spus mizerabilă la lipsa soluțiilor echipei lui Ceban de a scăpa Chișinăul de haitele de câini periculoși și agresivi – detalii AICI.  

Chișinăuienii ar trebui să-l sancționeze astăzi prin VOT pe Ivan Ceban (candidatul Rusiei) pentru situația dezastruoasă pe care a girat-o în Chișinău.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.