Unul dintre cei mai diabolici și mai influenți acoliți ai tiranului Vladimir Putin, kaghebistul Nikolai Patruşev, actualul șef al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a afirmat că Republica Moldova „a luat-o pe calea renunţării la suveranitate şi riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale", potrivit TASS, agenție de „presă” controlată de statul rus.
„Conducerea R.Moldova, sub presiunea Occidentului şi contrar opiniei poporului său, a luat calea aderării la Uniunea Europeană, spre românizare, renunţare la suveranitate şi identitate naţională. De fapt, Moldova riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale care se aplică făţiş, cu tupeu şi cinic, cu încălcarea normelor de drept internaţional şi a legilor ţării, inclusiv a Constituţiei", a mai afirmat Patruşev.
Secretarul Consiliului de Securitate rus a mai declarat că politicile "distructive" ale SUA şi ale aliaţilor lor sporesc riscul ca armele nucleare, chimice sau biologice să fie folosite.
„Consecinţa naturală a politicilor distructive ale SUA este deteriorarea securităţii globale", a declarat Patruşev.
„Riscul ca armele nucleare, chimice şi biologice să fie folosite creşte. Regimul internaţional de control al armelor a fost subminat", a atenţionat el.
Kaghebistul Patrușev mai spune că Occidentul pune un accent special pe destabilizarea situaţiei în ţările care nu se aliniază după el, pentru a crea şi a întreţine situaţii de criză în diferite regiuni ale lumii.
„În acest sens, NATO s-a conturat definitiv ca un instrument de agresiune colectivă a Occidentului", a declarat el.
La începutul războiului din Ucraina, PODUL.ro a conturat un portret succint, dar edificator al acestui odios din cercul cel mai intim al lui Vladimir Putin care a contribuit decisiv la instalarea acestuia la Kremlin.
Redăm ce am notat atunci: „Nikolai Patrușev, 70 de ani (72 d ani în prezent), șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse și unul dintre cei mai loiali și mai vechi colaboratori ai lui Putin. Se știu din anii 1970 când erau novici ai KGB în Leningrad (actualul Sankt Petersbug), orașul natal al amândurora.
În 1994 este chemat la Moscova pentru a-i fi încredințată conducerea Direcției de Securitate Internă a FSK (Seriviciul Federal de Contrainformații), succesorul KGB și predecesorul FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse) al cărui director devine în 1999, adică anul în care au loc celebrele atentate teroriste („cecene” orchestrate de FSB care determină cel de-al doilea război din Cecenia și care-l propulsează pe Putin în fruntea Rusiei).
Fostul ofițer al serviciilor secrete ruse Alexandr Litvinenko, asasinat în 2006, la Londra, cu poloniu radioactiv de către doi foști spioni KGB, îi acuzase anterior pe Putin și Patrușev de complicitate în organizarea atentatelor teroriste care au aruncat în aer patru blocuri din Moscova, Buynaksk și Volgodonsk, omorând sute de locatari.
În 1998, Litvinenko, ofițer specializat în acțiuni antitero și combaterea crimei organizate, a convocat o conferință de presă în care și-a anunțat demisia, acuzându-și superiorii de ordine ilegale printre care și asasinarea oligarhului Boris Berezovski (briliantul oligarh matematician care a făcut totuși niște socoteli atât de neinspirate când l-a convins pe Boris Elțîn, cu care era prieten de familie, să-l accepte pe Putin drept succesor. Acesta din urmă a promis ferm că nu-i va deferi justiției pe cei care devalizasera bogăția Rusiei după căderea comunismului, printre care și familia Elțîn, pentru ca mai apoi Berezovski să ajungă în fruntea listei negre a lui Putin). Când și Berezovski a murit în martie 2013, în locuința sa de la Londra, aparent curmându-și viața, lordul Timothy Bell, prieten intim al acestuia și expert în relații publice (poziție din care a lucrat și pentru oligarhul rus aflat în exil), a concluzionat succint: „Dacă-l superi pe Putin, dispari”.
Despre Patrușev se spune că este al doilea cel mai puternic om din Rusia și unul dintre cei care îl alimentează constant pe Putin cu teorii ale conspirației. „Scopul lor este să distrugă Federația Rusă”, îi spunea Patrușev, recent, cu voce nazală lui Putin, iar acesta îl asculta atent și încordat. Tot el declara într-un interviu din 2005 că Statele Unite și-ar dori ca Federația Rusă să nu mai existe.
Jurnalista din Marea Britanie Catherine Belton, autoarea volumului „Oamenii lui Putin” (tradus și în română), îl consideră adevăratul „arhitect al planului de subjugare a Ucrainei”. CITEȘTE integral AICI