Actualitate Internă Cap de pod

Așa-zisă ”capitală europeană”, Chișinăul a devenit o adevărată groapă de gunoi. De când rusofilul Ivan Ceban a preluat cârma Primăriei Chișinău, deșeurile au devenit o problemă națională. Ceban a rămas fără soluții, iar chișinăuienii, doar cu promisiunile neonorate ale primarului

Așa-zisă ”capitală europeană”, Chișinăul a devenit o adevărată groapă de gunoi. De când rusofilul Ivan Ceban a preluat cârma Primăriei Chișinău, deșeurile au devenit o problemă națională. Ceban a rămas fără soluții, iar chișinăuienii, doar cu promisiunile neonorate ale primarului

De când rusofilul Ivan Ceban a preluat cârma Chișinăului, mai exact din 2019, așa-zisa ,,capitală europeană” s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. 

Se pare că Ceban nu mai are nicio soluție, și nici măcar dorința de a remedia cât de cât această situație gravă pentru mediu, dar și pentru sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău și a suburbiilor capitalei.

Zilnic, de la platformele de stocare sunt evacuate aproximativ 600 de tone de deșeuri. Operatorul responsabil de colectarea şi transportarea este întreprinderea municipală ”Autosalubritate”, aflată în subordinea lui Ivan Ceban, personajul care s-a dovedit a fi cel mai contraproductiv și inutil primar din istoria Chișinăului, fiind răsplătit de chișinăuieni, în mod inexplicabil, cu încă un mandat, asta deși tot chișinăuienii sunt cei care se plâng de amplul dezastru generat de Ceban în oraș. 

Poligonul municipal de la Țânțăreni (care concentrează deșeurile din Chișinău) este plin în proporție de 70%, avertizează Jurnal.md – detalii AICI.  

În privința situației grave de la Țânțăreni, Ceban lansa în 2020 mai multe promisiuni, aproape toate rămânând neonorate – detalii AICI

Stația de tratare a levigatului – probabil unica dintr-un șir mare de promisiuni duse la bun sfârșit de Ceban – a fost deschisă în localitatea Țânțăreni, însă reprezintă un eșec total, iar problemele cronice rămân și acum, la o distanță de 3 ani, încă actuale, ba chiar mai grave. 

Și Râul Bâc este un dezastru de proporții. Deși Ceban a promis de foarte multe ori că îl va curăța și că îi va amenaja zona adiacentă (promisiuni care, avertizăm, datează încă din 2019), făcând-o practicabilă pentru pietoni, totuși rusofilul NU a făcut absolut nimic în această direcție, Bâcul rămănând a fi o mare mocirlă pestilențială în mijlocul Capitalei, precum și o imensă rușine națională, producând o impresie neplăcută tuturor turiștilor străini care vizitează Chișinăul. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.