Actualitate Internă Focus

În sfârșit: Centrul Rus de Știință și Cultură din Chișinău a fost sancționat pentru încălcarea legii privind arborarea drapelului de stat

În sfârșit: Centrul Rus de Știință și Cultură din Chișinău a fost sancționat pentru încălcarea legii privind arborarea drapelului de stat

Conform unui comunicat de presă emis de Partidul Național Moldovenesc, așa-zisul Centru Rus de Știință și Cultură din Chișinău a fost sancționat pentru încălcarea legislației în vigoare privind arborarea drapelului de stat.

Urmare a unei plângeri depuse de unionistul Dragoș Galbur, președintele formațiunii amintite, împotriva Centrului Rus de Știință și Cultură, care a afișat pe sediul instituției doar drapelul Federației Ruse, fără a fi însoțit și de drapelul de stat al Republicii Moldova, așa cum prevede legea, poliția a dispus inițierea unei cauze contravenționale în conformitate cu articolul 322 alineatul 1 al CCRM. 

„Această acțiune vine în urma încălcării legislației în vigoare prin arborarea drapelului rus fără prezența drapelului de stat al Republicii Moldova”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Partidului Național Moldovenesc.

Totodată, PNM avertizează angajații Centrului Rus de Știință și Cultură că va depune și alte plângeri similare la Poliție dacă aceștia vor continua să sfideze legislația în vigoare: 

„Acest demers nu are drept scop doar sancționarea celor vinovați, ci apărarea demnității naționale. Cu toate că se preconizează că sancțiunea ar putea consta doar într-o amendă, PNM avertizează că va continua să monitorizeze situația. În cazul în care Centrul rus de Știință și Cultură nu va arbora tricolorul Republicii Moldova, vor fi luate măsuri suplimentare, inclusiv depunerea unei noi plângeri”.

Amintim că, în trecut, au existat mai multe solicitări din partea societății civile privind sancționarea sfidătorului Centru Rus de Știință și Cultură din Chișinău pentru nerespectarea legislației în vigoare – detalii AICI.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.