Monday, May 13, 2024
Actualitate Internă

Moscova mai bagă un cal troian în politica moldovenească, căruia îi pune copite „pro-europene”. Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a creat „Platforma Moldova”. Reacția unui deputat PAS: „Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin”

Moscova mai bagă un cal troian în politica moldovenească, căruia îi pune copite „pro-europene”. Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a creat „Platforma Moldova”. Reacția unui deputat PAS: „Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin”

Moscova lansează în politica moldovenească încă un cal troian pro-rus, vopsit în culori pro-europene. Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat joi, 16 noiembrie, lansarea asociației obștești „Platforma Moldova”, ce ar urma „să unească oamenii onești”. Potrivit Irinei Vlah, în Republica Moldova nu s-a simțit niciodată o scindare mai mare în societate și o distanțare între elita politică și cetățeni, iar guvernarea a împărțit cetățenii în „oameni buni și răi”.

„A venit timpul să facem front comun, pentru a readuce speranța oamenilor”, a precizat Vlah, menționând că inițiativa sa vrea să unească forțele de opoziție. Experiența mea în politică arată că viitorul Moldovei este alături de Europa – nu este doar un slogan sau steag pe clădiri. Sunt convinsă că Moldova europeană înseamnă justiție socială și egalitate în fața legii pentru toți cetățenii”, a mai declarat ea în cadrul birefing-ului de presă.

La fel ca Ivan Ceban, un comunist, apoi socialist, și actualmente politician erijat în pro-european, Irina Vlah pune un accent pe direcția apropierii de Uniunea Europeană, chiar dacă trecut său politic recent vorbește despre altceva.

Fosta bașcană a Găgăuziei are un istoric de pro-rusă convinsă. Irina Vlah - care în această vară și-a încheiat mandatul de guvernatoare a autonomiei, după opt ani în această funcție - și-a câștigat cele două mandate mizând pe relația strânsă cu Rusia și afișându-se pe bannere cu Vladimir Putin, Valentina Matvienko, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Totodată, o investigație a jurnaliștilor de la Nokta (Găgăuzia) a scos la iveală faptul că Vlah a cheltuit pe haine și accesorii mai mult decât salariul său anual.

Deputat PAS: Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni

„Azi la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin, oricum alege să o numească Irina Vlah. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei”, a comentat deputatul PAS, Radu Marian.

Parlamentarul a enumerat câteva argumente care îi susțin afirmațiile:

🔴Irina Vlah a reprezentat interesele Kremlinului în toată cariera sa politică;

🔴Irina Vlah a avut vizite regulate și întrevederi cu Putin și alți oficiali de la Kremlin.

🔴Irina Vlah a primit instrucțiuni de discursuri de la Kremlin.

🔴Irina Vlah ține partea Kremlinului care ucide copii, femei, bătrâni și aruncă bombe peste spitale și școli, prin faptul că nu condamnă războiul Rusiei în Ucraina.

🔴Ipocrizia Irinei Vlah nu are margini - ea folosește bani europeni și americani pentru proiectele din UTAG, dar îl invită pe Putin în regiune și laudă Rusia.

🔴Irina Vlah promovează minciuni și propagandă create în laboratoarele Kremlinului, care divizează Moldova și induce ură în societate.

🔴Irina Vlah l-a trădat pe Voronin, după ce a intrat pe listele comuniștilor în Parlament, pentru că nu era suficient de pro-rus și s-a dus la Dodon.

„Platforma Kremlin o să încerce acum să ne convingă cât de tare se căiește și să se jure că sunt europeni. Așa au primit indicație de la Moscova”, a adăugat Radu Marian.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.