Actualitate Internă Focus

R.Moldova în toată splendoarea ei: justiția eșuată a condamnat la numai 4 ani de închisoare un șofer care a strivit un pieton chiar pe trotuar, omorându-l cu zile. Unirea e singura soluție pentru restabilirea justiției în Basarabia!

R.Moldova în toată splendoarea ei: justiția eșuată a condamnat la numai 4 ani de închisoare un șofer care a strivit un pieton chiar pe trotuar, omorându-l cu zile. Unirea e singura soluție pentru restabilirea justiției în Basarabia!

Republica Moldova a dat din nou dovadă că nu decât un stat eșuat, cu un sistem al (in)justiției aflat la pământ, întrecându-se în decizii care mai de care mai controversate. 

Ieri, 5 decembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani a pronunțat decizia dubioasă de condamnare la numai 4 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de 3 ani, a unui șofer care în septembrie 2022 a strivit un bărbat chiar pe trotuarul din preajma unui bloc de locuit din Chișinău, sectorul Botanica. 

Totodată, pentru da o oarecare aparență de ,,pedeapsă dură”, prin sentința instanței inculpatul a fost obligat să achite circa 33.000 lei drept prejudiciu material și 100.000 lei cu titlu de prejudiciu moral.

De menționat că tragedia s-a produs la data de 27 septembrie 2022, când șoferul, aflându-se la volanul unui microbuz, încălcând în mod flagrant Regulamentului Circulației Rutiere, a efectuat o manevră de deplasare în spate și a lovit mortal un pieton care în acel moment se afla pe trotuar – mai multe detalii AICI.

Ajunși la fața locului, medicii nu au mai putut decât să constate decesul victimei. Potrivit raportului de expertiză, în urma accidentului, legiștii au constatat că pietonul s-a ales cu fracturi costale bilaterale, lezarea parenchimului pulmonar bilateral, ruptura aortei toracale, hemotorax bilateral, contuzia parenchimului hepatic, lezarea parenchimului lienal, anemia organelor interne, rinichi de șoc, ruptura discului intervertebral Th-VII, precum și alte multiple leziuni incompatibile cu viața. 

Fiind audiat, șoferul și-a recunoscut integral vina, menționând că îi pare rău de cele întâmplate, gest care ar fi putut influența asupra ușurării condamnării. 

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile.

O atare situație este întâlnită pretutindeni în R.Moldova, și nu ne referim doar la justiția nereformată și îngropată, însă o justiție funcțională e pilonul de bază pe care se susțin democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Doar Unirea R.Moldova cu România îi mai poate salva pe basarabeni de catastrofalul sistem al injustiției moldovenești. 

În locul pietonului decedat ar fi putut fi oricare dintre cetățenii R.Moldova, să nu se uite acest lucru!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.