Externe

Site-ul “Free Navalniy” identifică Crimeea ocupată ca făcând parte integrantă din Rusia. Un imperialist rămâne întotdeauna imperialist! Asta-i Rusia genocidară

Site-ul “Free Navalniy” identifică Crimeea ocupată ca făcând parte integrantă din Rusia. Un imperialist rămâne întotdeauna imperialist! Asta-i Rusia genocidară

Ex-deputat în Rada Supremă a Ucrainei, Boreslav Bereza a comentat imaginea publicată de echipa opozantului Alexey Navalniy, care ilustrează Crimeea ca făcând parte integrantă din Federația Rusă:

“Un imperialist este întotdeauna un imperialist. Și nu contează dacă poartă o mască liberală sau imaginea unui putinist. Site-ul Free Navalny enumeră Crimeea ocupată ca făcând parte din Rusia. Mulți ucraineni, printre care președintele Mejlisului poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov, au făcut apel la organizatorii acestei mișcări să scoată Crimeea de pe hartă, deoarece întreaga lume civilizată recunoaște acest teritoriu ca fiind Ucraina”.

Cu toate acestea, Leonid Volkov – șeful rețelei de sedii regionale ale opozantului rus încarcerat Alexei Navalny – a refuzat să corecteze harta de pe site-ul "Free Navalniy". 

“Ei bine, lăsați-l pe acest Navalny să putrezească în închisoarea lor. Așa cum am spus mai devreme, înlocuirea bătrânului Führer cu unul tânăr nu aduce nicio îmbunătățire pentru Ucraina. Reich-ul rămâne Reich-ul. Mi-aș dori să se prăbușească mai repede”, a fost reacția lui Bereza.

“Și am să vă reamintesc un citat din cartea ‹Lucrurile prădătoare ale secolului› lui Strugațki: ‹Dacă în numele idealului un om trebuie să facă lucruri meschine, prețul acestui ideal este rahatul›. Se potrivește foarte bine cu povestea lui Navalniy”, a comentat Bereza, citat de gordonua.com.

La 1 noiembrie 2018, pe atunci deputat, Boreslav Bereza a fost inclus pe lista persoanelor ucrainene împotriva cărora guvernul rus a impus sancțiuni.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.