Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV DOCUMENT: CFR explică scandaloasa decizie a Căii Ferate a R.Moldova de a anula cea mai importantă cursă Chișinău-Iași

EXCLUSIV DOCUMENT: CFR explică scandaloasa decizie a Căii Ferate a R.Moldova de a anula cea mai importantă cursă Chișinău-Iași

Într-un răspuns oferit în exclusivitate pentru Podul.md, Căile Ferate Române (CFR) au venit cu o reacție referitoare la scandaloasa decizie a Căii Ferate a Moldovei, prin care aceasta a dispus anularea cursei Chișinău-Iași, cu plecare de la ora 9:30 din Gara Feroviară Chișinău. 

Conform CFR, cursa a fost sistată pe motive tehnice, iar CFM încă nu știe când va fi repusă în circulație:

,,Urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții companiei CFM (Calea Ferată a R.Moldova – n. red.) a rezultat că o pereche de trenuri care circula pe relația Chișinău – Socola (Iași) și retur au fost anulate din lipsa de material rulant (un automotor a fost scos din circulație pentru reparații). Menționăm faptul că, în acest moment CFM nu poate să ofere informații privind data la care trenurile ar fi repuse în circulație, aceasta fiind condiționată de remedierea problemelor tehnice”, se arată în răspunsul oferit de către CFR redacției noastre.

Amintim că se împlinesc aproape 3 săptămâni de când compania de transport Calea Ferată a Moldovei a dispus anularea celei mai importante curse care leagă cele două maluri ale Prutului. De atunci, nu există nici cel mai mic indiciu că CFM ar urma să repună cursa în funcțiune – detalii AICI

Cursa Chișinău-Iași, cu plecare de la ora 9:30 din Chișinău, este considerată cea mai importantă dintre puținele curse care există în acest moment între capitala Basarabiei și capitala vechii Moldove, tocmai pentru că este solicitată de un număr mare de elevi, studenți, masteranzi și angajați basarabeni în Iași, cât și de către turiști (basarabeni/ și străini) – detalii AICI. 

Decizia CFM pune în dificultate un număr mare de studenți, masteranzi, dar și angajați basarabeni care activează la Iași – în special ne referim la cei care fac naveta săptămânal –detalii AICI

Cum era și de așteptat, decizia a produs indignare printre călătorii basarabeni care circulă în mod regulat pe cursa Chișinău-Iași. Cei mai afectați de decizie sunt totuși studenții și masteranzii, care sunt nevoiți să apeleze acum la alte mijloace de transport mult mai costisitoare pentru a pleca și a reveni la timp la Iași. 

Pe grupurile de Facebook atașate Căii Ferate a Moldovei, cetățenii R. Moldova nu au ezitat să-și exprime indignarea față de decizia autorităților moldovene – detalii AICI

Deși se dau asigurări că problema nu este decât una tehnică, totuși CFM a luat decizia bizară de a șterge de pe site-ul său orice anunț din orarul de circulație a trenurilor care făcea referire la cursa de la ora 9:30 – detalii AICI și AICI.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.