Tuesday, May 14, 2024
Actualitate Internă Cap de pod

EXCLUSIV DOCUMENT: Ministerul de Externe al R.Moldova confirmă că un rus născut la Chișinău a fost ucis în Ucraina, unde lupta de partea Rusiei. Aviz amatorilor!

EXCLUSIV DOCUMENT: Ministerul de Externe al R.Moldova confirmă că un rus născut la Chișinău a fost ucis în Ucraina, unde lupta de partea Rusiei. Aviz amatorilor!

MAEIE confirmă moartea unui rus născut la Chișinău. Nichitin Ilia a fost ucis în Ucraina, luptând de partea trupelor invadatoare ale Federației Ruse

Într-un răspuns oferit pentru Podul.md, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova (MAEIE) confirmă că cetățeanul rus Nichitin Ilia, născut la Chișinău, a decedat pe front în Ucraina, luptând de partea trupelor invadatoare ale Rusiei.  

Despre faptul că un rus născut la Chișinău a pierit în războiul rusesc de agresiune  a scris presa locală din orașul rusesc Volzhsky, acolo unde Nichitin Ilia se stabilise după ce a plecat din R.Moldova împreună cu familia, de asemenea cetățeni ruși, cu mai mulți ani în urmă – detalii AICI și AICI

Portalul rusesc Bloknot-Volzhsky.ru informa, pe 4 ianuarie anul curent, că Ilia Nichitin Nikolaevici (foto sus), locuitor al orașului Volzhsky, a murit în timpul unei misiuni de luptă în ajunul Anului Nou în zona de desfășurare a ceea ce propaganda rusă și Putin numesc ,,operațiunea militară specială”. 

Conform Bloknot-Volzhsky, Ilia și-a lăsat în urmă un frate mai mic (cel mijlociu s-a înecat în urmă cu 6 ani), mama, precum și soția cu trei copii. Acesta avea o fiică din prima căsătorie și doi fii. La rugămintea soției, propagandiștii au publicat și un număr la care rușii pot apela și acorda ajutoare familiei.

 Vă prezentăm confirmarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova (MAEIE):

”Nichitin Ilia s-a născut la Chișinău dar a plecat în Federația Rusă la vârsta de 13 ani, împreună cu mama sa. Totodată cetățeanul Nichitin Ilia Nicolae, născut la Chișinău, Republica Moldova, nu se regăsește în Registrul de Stat al Populației, respectiv, nu a fost documentat cu actele din Sistemul național de pașapoarte, deci a fost doar cetățean al Federației Ruse. Nichitin Ilia a făcut parte din efectivul militar al Forțelor Armate ale Rusiei care luptă împotriva Ucrainei, unde a și decedat”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.