Actualitate Internă Cap de pod

IREAL Preocupările românofobului Ivan Ceban: În timp ce muncitorii sunt nevoiți să împrăștie nisip cu mâna, iar străzile sunt plombate de mântuială, primarul pro-rus al Chișinăului dă în judecată Parlamentul și Președinția în contextul numirii româncei Anca Dragu la șefia BNM

IREAL Preocupările românofobului Ivan Ceban: În timp ce muncitorii sunt nevoiți să împrăștie nisip cu mâna, iar străzile sunt plombate de mântuială, primarul pro-rus al Chișinăului dă în judecată Parlamentul și Președinția în contextul numirii româncei Anca Dragu la șefia BNM

Priveliști dezolante pe timp de iarnă în Chișinău, unde străzile s-au umplut de gropi, iar muncitorii aruncă nisip pe carosabil… cu mâna. Colac peste pupăză, lucrările de plombare a gropilor se execută extrem de prost, după cum se poate vedea din imaginile surprinse chiar pe principala arteră a capitalei. Între timp, primarul nu doarme de grija numirii Ancăi Dragu în funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei.

Ivan Ceban a anunțat miercuri, 24 ianuarie, că a acționat în judecată Parlamentul și Președinția Republicii Moldova, afirmând că numirea Ancăi Dragu la șefia BNM a avut loc fără respectarea procedurilor legale.

Edilul cere instanței anularea parțială a decretului Maiei Sandu privind acordarea cetățeniei R. Moldova Ancăi Dragu și a Hotărârii Parlamentului privind numirea sa în funcție. Ivan Ceban a acuzat partidul de guvernare PAS că a numit-o pe Anca Dragu la șefia BNM „în interes îngust de partid și fără consultarea prealabilă a societății și a experților externi”.

În tot acest timp, Ceban nu se sinchisește să administreze eficient treburile urbei. Amintim astfel episodul recent privind închiderea grupelor cu program prelungit din școli. Mai mult decât atât, muncitorii din subdiviziunile Primăriei împrăștie cu mâna nisip pe carosabilul din oraș. Astfel de imagini au fost surprinse într-un parc din Chișinău.

După ce au îndurat zile întregi străzi și trotuare întroienite din cauza unui proces de deszăpezire sub orice critică, șoferii, localnicii și vizitatorii capitalei se confruntă acum cu străzi pline de gropi.

Foto: TV8

Totodată, internauții fac haz de modul în care se astupă gropile în Chișinău. Și nu oriunde, ci chiar pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul capitalei, în preajma Guvernului și a Arcului de Triumf.


 Sursa video: AICI și AICI

„Dragă Ivan, apucă-te de treabă. Ești primar ca să rezolvi problemele orașului, nu să te dai în spectacol pe subiecte care nu au nicio treabă cu Primăria”

„Ion Ceban așa de „bine” se ocupă de primărie, că are timp să iasă în conferința de presă să abereze pe subiectul deciziei parlamentului de a o numi pe Anca Dragu în funcția de guvernator BNM. 

Îi aduc aminte că dezastrul de la Primărie prinde tot mai mult contur: Ceban taie finanțarea pentru programul prelungit a zeci de mii elevi în Chișinău și a dublat datoriile pe credite ale primăriei în doar în singur an. De modul în care a curățit zăpada nici nu mai vorbim”, a reacționat deputatul PAS Radu Marian.

CITIȚI ȘI:

Pentru concerte alocă bani cu nemiluita, pentru educație nu: Ivan Ceban i-a lăsat pe părinții și elevii din Chișinău fără grupe cu program prelungit. Apoi, după ce a încercat să paseze responsabilitatea către Guvern, a făcut-o pe salvatorul venind cu o "soluție" prin care tot părinții sunt cei ce vor plăti. Consilieră PAS: "Sunt colectări de fonduri ilicite!"

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.