Actualitate Internă Focus

VIDEO. Consilierul lui Zelenski, Mihailo Podoliak, despre încercările jalnice ale Kremlinului, prin intermediul FSB-istei Natalia Morari, de a tensiona relațiile R.Moldova cu Ucraina: „O provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse” / „Nu valorează nici cât un ou clocit”

VIDEO. Consilierul lui Zelenski, Mihailo Podoliak, despre încercările jalnice ale Kremlinului, prin intermediul FSB-istei Natalia Morari, de a tensiona relațiile R.Moldova cu Ucraina: „O provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse” / „Nu valorează nici cât un ou clocit”

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a calificat drept „încercări jalnice” ale Kremlinului de a interveni între relațiile dintre Chișinău și Kiev, informațiile răspândite în spațiul public de agenta FSB Natalia Morari privind o pretinsă filare a unor diplomați ucraineni de către serviciile de informații din R.Moldova. 

Într-un interviu pentru TVR MOLDOVA, Podoliak a opinat că este o făcătură pusă la cale de Kremlin prin intermediul colaboratorilor din Chișinău.

„Nu există nici cele mai mici neînțelegeri între statele noastre. Ambele state sunt deosebit de interesate să aibă relații apropiate. Aceste mesaje trebuie interpretate ca o tentativă primitivă și tradițională deja pentru serviciile secrete rusești de a porni o campanie media pentru discreditare, care are misiunea de a ciocni cele două țări pentru a provoca unele reacții și declarații răutăcioase. Acum, există foarte multe canale de comunicare între guvernele noastre, la multe nivele. Această provocare nu valorează nici cât un ou clocit. Repet, este o provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse, nimic mai mult. O tentativă standard de a lansa o campanie mediatică care ar fi trebuit să genereze o avalanșă de declarații negative”, a precizat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Oficialul ucrainean a mai arătat că, în prezent, relațiile dintre Chișinău și Kiev sunt la un nivel de încredere foarte ridicat și asemenea tentative jalnice nu pot știrbi relațiile dintre cele două state.

Și Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a comentat sarcastic, într-un podcast realizat de Nicolae Chicu, așa-zisul reportaj al Natalia Morari despre cum Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fila diplomați ucraineni. 

Marko Șevcenko s-a declarat sceptic în privința posibilității ca o jurnalistă prezentă în baza de date Mirotvoreț drept agent al serviciilor secrete rusești să fi primit informații clasificate de la serviciile secrete din Ucraina. De asemenea, concubinul „jurnalistei” Morari – interlopul FSB-ist și fugar Veaceslav Platon – a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile secrete ucrainene. Slava Platon nu e doar un infractor prolific, ci e instrumentul prin intermediul căruia serviciile secrete ale Kremlinului au falimentat sistemele bancare din mai multe state foste sovietice.

„E o contradicție în această situație. Logica formală spune că, dacă cineva a transmis ceva, nu înseamnă neapărat că a fost din partea Ucrainei. Probabil a fost o a treia țară (Rusia, n.r.)”, a mai spus ambasadorul Șevcenko. VIDEO mai jos.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Fostul turnător securistoid Ion Cristoiu, distribuit într-o diversiune a serviciilor secrete rusești. Cum legitimează și împrăștie Coroiu punctajele agentei FSB-iste Natalia Morari, pe care o acreditează drept ”româncă”, ”specialistă în politică” și ”jurnalistă obiectivă”. O mascaradă anti-românească



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.