Focus

Igor Grosu: „George Simion continuă să fie un instrument al Federației Ruse”. Cum își argumentează afirmația președintele Parlamentului moldovean

Igor Grosu: „George Simion continuă să fie un instrument al Federației Ruse”. Cum își argumentează afirmația președintele Parlamentului moldovean

George Simion, lider al AUR și deputat în Parlamentul României, continuă să fie un instrument al Federației Ruse, țară care a declanșat un război hibrid împotriva Republicii Moldova. Afirmația îi aparține liderului PAS și președintelui Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, și a fost făcută pentru Digi24.

Grosu spune că declarațiile sale au la bază schimbul de informații dintre instituțiile din R. Moldova și România, care arată că regimul de la Kremlin folosește diverse instrumente pentru a-și atinge scopul, printre care inclusiv partide politice din România.

„Este vorba despre partidele populiste, extremiste, care, din păcate, au prins și România. Și nu doar în România, trebuie să spunem franc. Vedem în toată Europa un val care crește, inclusiv cu ajutorul Rusiei. Este vorba despre finanțare, platforme pe care le oferă, de vizibilitate. Mai observăm și refluxuri care vin din România spre noi. De aceea zic că este bine să analizăm, să fixăm acest început de atac, pentru că sunt mai multe linii de atac”, a declarat Grosu.

„Noi analizăm foarte atent și mesajele pe care le transmite (n. r. - George Simion), și poziția publică, și ceea ce curentul suveranist, așa se numește la dumneavoastră, care nu lipsește nici la noi, euroscepticismul sau abordarea foarte feroce împotriva a tot ce se numește Uniunea Europeană, se pliază perfect pe liniile de atac ale Federației Ruse, care nu ascunde deja obiectivul de a diviza Europa, de a căuta aliați în unele capitale, de a căuta forțe politice care s-o ajute în campaniile electorale”, a mai spus președintele Parlamentului.

„Are loc un schimb de opinii între instituțiile noastre și instituțiile din România, aici vreau să vă asigur că atunci când noi considerăm că trebuie să transmitem anumite concluzii, colegii noștri le fac. Același lucru le fac colegii din România către instituțiile noastre”, a adăugat oficialul.

Precizăm că George Simion a fost declarat persona non grata în Republica Moldova.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.