Actualitate Internă

VIDEO Kremlinul a cheltuit zeci de mii de euro pentru „protestatari” anti-Sandu la București. Șeful Poliției moldovenești: AUR a fost implicat!

VIDEO Kremlinul a cheltuit zeci de mii de euro pentru „protestatari” anti-Sandu la București. Șeful Poliției moldovenești: AUR a fost implicat!

Circa 20 de indivizi au „protestat” la București față de politicile președintei R. Moldova, Maia Sandu. De fapt, manifestația a fost organizată de grupul criminal Șor la comanda regimului de la Kremlin. La așa-numitul protest urmau să participe peste 200 de persoane, însă planul organizatorilor a fost dejucat de polițiștii din Republica Moldova. Maia Sandu s-a aflat în aceste zile la București, unde a participat, pe 6 martie, la Congresul Partidului Popular European.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, suma achitată fiecărui „protestatar” ajungea la câteva sute de euro. Pentru un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro, a precizat oficialul.



„Cel mai regretabil este că intenția de organizare a protestelor sau măsurile de expunere a unor nedumeriri la acea reuniune veneau și din partea unui alt partid de la București, care cumva se consolidau cu protestatarii de la Chișinău. Urmau să se consolideze de comun acolo”, a declarat Viorel Cernăuțeanu într-o conferință de presă susținută pe 7 martie. 

„Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a adăugat șeful IGP.

Întrebat dacă există o legătură între manifestanții de la Chișinău și cei din partea AUR, Cernăuțeanu a răspuns că „cel mai firesc ar fi ca să răspundă doar colegii de la București”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, șeful IGP, împreună cu șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au anunțat despre o nouă schemă de corupție politică implementată de grupul criminal Șor și despre desfășurarea mai multor percheziții în dosare privind finanțarea ilegală a partidelor de către oligarhul fugar Ilan Șor, în urma cărora au fost ridicate peste 5,3 milioane de lei. Două persoane au fost reținute.

MAI MULTE DETALII: 

Procurorii arată probele ce relevă schema prin care grupul criminal Șor împărțea milioane de lei activiștilor mai multor partide controlate de oligarhul fugar. Două persoane au fost reținute

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.