Actualitate Internă

FOTO A fost inaugurat noul punct de frontieră Sculeni. Ce facilități oferă

FOTO A fost inaugurat noul punct de frontieră Sculeni. Ce facilități oferă

Punctul de trecere a frontiere Sculeni a devenit mai modern și mai eficient datorită unui amplu proces de modernizare susținut de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Deschiderea oficială a obiectivului a avut loc joi, 7 martie.

Lista lucrările de infrastructură efectuate pe sensul de ieșire/intrare din/în Republica Moldova:

  1. 14 piste construite (7 la intrare și 7 la ieșire);
  2. Pavilioane și copertine construite;
  3. Drumuri de acces reabilitate;
  4. Platforme de scanare și pereți de protecție pentru scanerul mobil construite;
  5. Sistem paratrăsnet construit;
  6. Stații de purificare a apelor uzate și a apelor pluviale construite;
  7. Sistem de aprovizionare cu gaze lichefiate construit;
  8. Sistem de iluminare exterioară reabilitat și modernizat;
  9. Sistem de marcaj și semnalizare reabilitat;
  10. Clădire administrativa reabilitată și modernizată.

Totodată, a fost extinsă de două ori suprafața punctului de trecere a frontierei (de la 2,3 la 4,86 ha), ceea ce va spori capacitatea operațională și va asigura o infrastructură adaptată la condițiile actuale - se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

De asemenea, din banii UE, prin intermediul Organizației Internaționale pentru Migrațiune (OIM), a fost implementat sistemul de supraveghere video și au fost instalate panouri informative LED care vor fi difuza informații pentru călători privind noua legislație vamală și regulile de traversare a frontierei.

Modernizarea PTF Sculeni a costat 135 362 461 de lei (circa 6 944 670 de euro).

PTF Sculeni a fost modernizat în cadrul proiectulului „Reabilitarea și modernizarea punctelor de trecere a frontierei de pe granița România-Moldova”, respectiv PTF Albița-Leușeni, PTF Sculeni-Sculeni și PTF Giurgiulești-Galați (RMCO), finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.