Actualitate Internă Cap de pod

Diplomatul Radu Carp dezvăluie mizele întâlnirii Guțul-Putin: victimizarea marionetei lui Șor și pregătirea ei pentru o candidatură la președinția R.Moldova. Chișinăul NU răspunde eficient acestor provocări kremlinopate

Diplomatul Radu Carp dezvăluie mizele întâlnirii Guțul-Putin: victimizarea marionetei lui Șor și pregătirea ei pentru o candidatură la președinția R.Moldova. Chișinăul NU răspunde eficient acestor provocări kremlinopate

Diplomatul și constituționalistul Radu Carp avertizează, pe Facebook, cu privire la maniera în care propaganda rusă folosește întâlnirea dintre bașkana așa-zisei Găgăuzia – Evghenia Guțul, marioneta infractorului Ilan Șor – și criminalul în masă Putin, întrevederea având loc la Soci. 

Fără a spune nimic despre conținutul discuțiilor, propagandiștii au insistat că Guțul ar fi urmat să fie arestată la revenirea în R.Moldova, victimizând-o intensiv, nefiind deloc un ”accident” că aceștia sugerează și o eventuală candidatură prezidențială a bașkanei. 

Deși Chișinăul vorbește non-stop despre ”combaterea dezinformării rusești”, totul rămâne la stadiul vorbelor goale, întrucât puterea din R.Moldova nu este în stare să răspundă în mod corespunzător acestor provocări kremlinopate, iar asta le face eficiente. 

Podul.md vă prezintă în integralitate avertismentul diplomatului Radu Carp:  

”Se vorbește la infinit despre combaterea dezinformării în Republica Moldova… s-au înființat centre, se organizează dezbateri, se fac emisiuni...

În realitate, nu se face ce trebuie.

Exemplu: întâlnirea Guțul-Putin la Soci. 

Cum prezintă propaganda rusă? Nimic despre conținut. Doar despre consecințe: regimul ‹autoritar› de la Chișinău o va aresta pe Guțul imediat ce ajunge la Chișinău.

Chișinăul nu neagă, nu confirmă, nu face nimic.

Nimeni nu urmărește propaganda rusă.

Urmarea? Guțul va ajunge la Chișinău, apoi la Comrat.

S-a creat însă deja subliminal echivalența Guțul = Navalnîi.

Următoarea etapă? 

Guțul - martir al abuzurilor regimului pro-european. Guțul, în pericol de a fi arestată. Guțul, candidat la prezidențiale. 

Propaganda rusă lucrează. 

Între timp, la Chișinău se vorbește în continuare despre necesitatea combaterii dezinformării ruse.

Poate cineva își imaginează că propaganda rusă este făcută de amatori ai dezinformării...

PS: care e soluția? De exemplu, dacă ministrul de interne din RM ar declara ‹După cum vedeți, doamna Guțul, după întâlnirea cu Putin, s-a întors acasă. Nimeni nu a arestat-o, nimeni nu o urmărește. Suntem o țară liberă, o democrație, spre deosebire de Federația Rusă care arestează opozanții cum se întorc în țară, îi trimite în Siberia și îi omoară în închisoare›”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.