Actualitate Internă

Conferință organizată pe 14 martie, la București, de SSWP și FSPUB: "Transnistria - de la conflictul înghețat la războiul hibrid". Experții invitați vor analiza problema reprezentată de separatiștii de la Tiraspol inclusiv prin prisma planului Rusiei de a invada sudul Ucrainei pentru a face joncțiunea teritorială cu regiunea separatistă din R. Moldova

Conferință organizată pe 14 martie, la București, de SSWP și FSPUB: "Transnistria - de la conflictul înghețat la războiul hibrid". Experții invitați vor analiza problema reprezentată de separatiștii de la Tiraspol inclusiv prin prisma planului Rusiei de a invada sudul Ucrainei pentru a face joncțiunea teritorială cu regiunea separatistă din R. Moldova

Asociația "Security Studies and World Politics" și Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București organizează joi, 14 martie, o conferință în care va fi abordată problema reprezentată de așa-zisa Transnistria inclusiv prin prisma planului Rusiei de a invada și cuceri sudul Ucrainei pentru a face joncțiunea teritorială cu regiunea separatistă din R. Moldova. 

Tematica menționată va fi întoarsă pe toate fațetele de patru experți, printre care doi foști înalți oficiali ai R. Moldova, respectiv doi profesori universitari din domeniul științelor politice și al intelligence-ului.

Redăm comunicatul în care sunt anunțate numele vorbitorilor la conferință:

"Asociația Security Studies and World Politics are plăcerea să vă invite joi, 14 martie, începând cu ora 11.30, la conferința «Transnistria - de la conflictul înghețat la războiul hibrid». 

Pe fondul rezoluției adoptate la finalul lunii februarie de separatiștii de la Tiraspol, prin care solicită protecție din partea Rusiei și în care se reclamă «războiul economic» purtat de autoritățile de la Chișinău și în contextul planurilor oficialilor de la Kremlin de a invada sudul Ucrainei pentru a face legătura cu regiunea transnistreană, participanții la dezbatere vor aborda chestiunea riscurilor de securitate determinate de aceste evenimente. Vorbitorii vor analiza rolul jucat de prezența trupelor ruse în Transnistria și de războiul hibrid derulat de Moscova în Republica Moldova.

Participă la conferință:

- Anatol Șalaru - fost Ministru al Apărării din Republica Moldova

- Mihai Gribincea - consilier al Președintelui Băncii Naționale a României, fost ambasador al Republicii Moldova în România,

- Dr. Radu Carp - profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București

- Dr. Cristian Barna - profesor asociat la Facultatea de Istorie, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, fost prorector la Academia Națională de Informații

Evenimentul este găzduit de Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) în Sala P. P. Negulescu din Str. Spiru Haret nr. 8, sector 1, București". 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.