Actualitate Internă Focus

La Chișinău a fost lansat Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”, care își propune coagularea unui puternic pol românesc în vederea Unirii Basarabiei cu România

La Chișinău a fost lansat Partidul Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”, care își propune coagularea unui puternic pol românesc în vederea Unirii Basarabiei cu România

Podul.md vă prezintă în integralitate declarația asumată de liderii Partidului Reîntregirii Naționale ”ACASĂ”, în cadrul conferinței de presă de ieri: 

”La 27 august 1991, spațiul românesc de la est de Prut s-a rupt de imperiul rusesc, deputații Primului Parlament votând Declarația de Independență. Consideram că în câteva luni vom repeta fapta Sfatului Țării de la 27 martie 1918. N-a fost să fie. Imperiul a înmormântat planul nostru în tranșeele de la Nistru, pornind războiul criminal împotriva R. Moldova și ocupând o parte din teritoriul național, în care își păstrează până în prezent armata de ocupație. 

A urmat o lungă perioadă de dominație rusească, prin intermediul marionetelor, gen Lucinschi, Voronin, Dodon. Republica Moldova a continuat să graviteze pe orbita Moscovei, iar cetățenii ei au luat calea pribegiilor. Spațiul basarabean s-a depopulat considerabil, degradând sub toate aspectele: securitatea națională, securitatea financiară, securitatea energetică, securitatea socială. Moldovenii „suverani” au ajuns cerșetorii Europei. Bugetul este alimentat în proporție de 35% din granturi, credite și împrumut! Situația devine tot mai critică, dând semne clare că se apropie falimentul statului moldovenesc. 

Guvernările, care s-au perindat din 1994 încoace, au fost mână în mână cu Moscova. Rusia ne-a dominat total! Azi, Republica Moldova nu poate face față tăvălugului rusesc: război hibrid, propagandă obraznică, agenții serviciilor rusești prezenți în instituțiile de stat, serviciile de securitate slabe etc. 

Dar cel mai grav ce s-a întâmplat în urma agresiunii din 1992 a fost distrugerea totală a Mișcării de Eliberare Națională și Renaștere Românească. Serviciile rusești au infiltrat la greu agenți în conducerea Mișcării și au creat pseudo-partide care, chipurile, ar fi pentru democrație și reîntregirea națională.

În aceste condiții, votul din 27 august 1991 pentru DI, când ne-am desprins de imperiul rusesc, ne determină să refacem Mișcarea de Eliberare Națională -- unica forță care poate mobiliza și rezista în fața planurilor de refacere imperială. 

Numeroși veterani ai Mișcării de Eliberare Națională și Renaștere Românească, împreună cu un grup de deputați ai Primului Parlament, care au votat independența față de imperiul rusesc, profesori universitari, oameni de afaceri, veterani ai războiului din 1992, fermieri, studenți etc., au decis să constituie Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ”. 

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” apare cu o întârziere de 5 ani. Această forță unificatoare a curentului românesc trebuia să apară imediat ce pseudo-partidele unioniste au spart Convenția euro-unionistă în anul 2019, blocând participarea în alegeri a unioniștilor pe o singură Listă Națională. Noi, cei care reprezentam segmentul societății civile, am fost înlăturați de către președinții de partide cu ștampilă.

În aceste condiții dezastruoase pentru cauza națională, avem o singură variantă salvatoare. Să repetăm modelul unificator de la sfârșitul anilor 80 – să ne regăsim toți românii sub un singur tricolor. Doar astfel mai putem învinge.

Scopul urmărit de către PRN „ACASĂ” nu este de a ne aventura în bătăliile electorale. Scopul este crearea unui puternic pol românesc, constituit din entități politice și civice, care să reprezinte segmentul de 40% al celor care se identifică români. 

Astăzi, românii de la est de Prut, au ajuns străini în casa lor. Oficialii de la putere nu rostesc niciun cuvânt despre identitatea noastră românească, nici în stânga nici în dreapta Prutului. Cu mare regret, constatăm că se pedalează pe moldovenismul stalinist înveșmântat în uniforma „națiunii civice poli-etnice”. 

Ne dorim un dialog sincer cu clasa politică de la București, cu privire la revenirea Basarabiei ACASĂ. Vrem să aflăm care este planul de reîntregire a teritoriului național românesc. Noi nu credem în poveștile de unire în cadrul Uniunii Europene. Cine își va asuma responsabilitatea pentru aceste divagații, care vor finaliza cu un fiasco total? 

Partidul Reîntregirii Naționale „ACASĂ” urmărește refacerea, în condițiile actuale, a Mișcării de Renaștere Națională, crearea unui pol puternic românesc, care își propune Reîntregirea Națională, revenirea ACASĂ, lichidarea frontierei de pe Prut.

Acest deziderat poate fi realizat doar dacă tot ce este românesc se va regăsi în cadrul unei Convenții euro-unioniste, care va oferi o șansă celor 35- 40% de adepți ai reîntregirii naționale, participând la alegerile parlamentare pe o singură Listă Națională.

Facem apel către toate entitățile politice și civice, către cei „cu inima română”, să consolidăm segmentul românesc, să ne regăsim sub un singur Tricolor. 

Suntem ferm convinși, că acest început de consolidare a unui pol românesc va avea continuitate, se va fortifica, va lua amploare, va învinge și va aduce ziua în care vom spune:

„O singură limbă – Limba Română! Un singur Popor – Poporul Român! O singură Țară – România!” 

Noi, românii de la est de Prut, nu mai avem unde ne retrage. Peste noi a venit un mare pericol existențial. Unica salvare este revenirea ACASĂ, în spațiul Național Românesc.

27 martie 2024, Chișinău”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.