Actualitate Internă Focus

EXCLUSIV Daniel Uncu: "Maia Sandu este primul președinte al R. Moldova care nu joacă la două capete! E prima care a zis 'Gata, până aici!'. Este o femeie extrem de curajoasă"

EXCLUSIV Daniel Uncu: "Maia Sandu este primul președinte al R. Moldova care nu joacă la două capete! E prima care a zis 'Gata, până aici!'. Este o femeie extrem de curajoasă"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, a vorbit recent, într-un interviu acordat publicației Podul.ro, inclusiv despre scena politică de la Chișinău în contextul alegerilor ce vor avea loc în curând, prezidențiale în 2024 și parlamentare în 2025. 

Pe această temă, Daniel Uncu a punctat că președinta Maia Sandu este practic izolată politic la Președinție, neexistând în prezent la Chișinău partide puternice pro-europene și pro-atlantice. 

Viceliderul AD a adăugat, totodată, că Maia Sandu este primul președinte al Republicii Moldova care "nu joacă la două capete" în plan geopolitic, distanțându-se de Moscova. 

"În ceea ce mă privește, Maia Sandu este o femeie extrem de curajoasă, care a încercat să schimbe realitatea în sens bun, a unei țări ce a stat și stă în siajul Moscovei de atâta amar de vreme. Mai e un aspect. Este pentru prima oară când un președinte al R. Moldova nu joacă la două capete. Toți ceilalți dinaintea ei vorbeau limba euro-atlantică, dar mai luau niște bănuți și niște găzuț de la ruși, mai făceau niște concesii că, deh, există niște interese comerciale acolo. Dar Maia a fost prima care a zis «Gata, până aici!». Asta înseamnă după părerea mea atitudine de om politic și nu de politician. Maia e un om politic. Știți cum este până la urmă? Și acolo e la fel precum în România, adică poporul are exact politicienii pe care-i merită. Maia este de fapt izolată la Președinție. Ar trebui să avem și niște partide pro-europene și pro-atlantice puternice", a declarat Daniel Uncu.

Vedeți video de la 1:01:50 



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.